Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Στην όμορφη λίμνη Kanas

Όμορφες εικόνες από τη λίμνη Kanas στην επαρχία Xinjiang στην Κίνα.  

Η λίμνη βρίσκεται σε μια κοιλάδα στα βουνά Altai, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα σύνορα της επαρχίας με το Καζακστάν, τη Μογγολία και τη Ρωσία και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αξιοθέατα στη βόρεια Κίνα.
Φωτογραφία   Marc van der Chijs
Σχηματίστηκε περίπου 200.000 χρόνια πριν κατά τη διάρκεια της τεταρτογενούς περιόδου ως αποτέλεσμα της κίνησης των παγετώνων. Η λίμνη σε σχήμα ημισελήνου έχει εκτιμώμενη χωρητικότητα αποθήκευσης νερού 53,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σε συνδυασμό με μέσο βάθος περίπου 120 μέτρων, που την καθιστά τη βαθύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Κίνα.
Φωτογραφία  shuebox
Το εκθαμβωτικό τυρκουάζ  χρώμα της αλλάζει με τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες. Τα βουνά που περιβάλλουν τη λίμνη καλύπτονται από πυκνά αλπικά δάση γεμάτα με ερυθρελάτη, σημύδα, φτελιά, πεύκο.
Φωτογραφία  Citt
Ένας μεγάλος πληθυσμός εθνοτικών ομάδων ζουν στην κοιλάδα, οι οποίοι έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους. Οι περισσότεροι είναι νομάδες κτηνοτρόφοι, κάποιοι ωστόσο  απασχολούνται στην αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία και έχουν δημιουργήσει εγκαταστάσεις για περιήγηση, πεζοπορία, ράφτινγκ, αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς και κάμπινγκ.
Φωτογραφία  Joe Zhou
Για αρκετούς αιώνες έχουν παρατηρηθεί μεγάλα πλάσματα στα ήρεμα νερά της λίμνης. Οι πρώτες προσπάθειες για την έρευνα αυτών των θρύλων έγιναν από τον Yuan Guoying (Πανεπιστήμιο Xinjiang) ο οποίος παρατήρησε ψάρια τεράστιου μεγέθους, το 1985. Ο ίδιος και οι μαθητές του εκτίμησαν ότι τα ψάρια θα μπορούσαν να έχουν μήκος 10-15 m, βάρος πάνω από 4 τόνους και αριθμούσαν πάνω από 50 άτομα.  
Φωτογραφία  tom6740
Η συχνότητα της παρατήρησης αυξήθηκε στον 21ο αιώνα, με την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού. Ένα βίντεο τραβήχτηκε και προβλήθηκε στα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, όπου μπορεί να δει κανείς πολυάριθμα πλάσματα. Σύμφωνα με το CCTV10, τα πλάσματα που ζουν στη λίμνη θεωρούνται από τον Κινέζο μελετητή ως γιγάντια Hucho taimen, ένα είδος ψαριού στην οικογένεια των σολομονίδων .
Φωτογραφία  Citt
Φωτογραφία  UU.Nudi
Φωτογραφία  UU.Nudi
Φωτογραφία   Marc van der Chijs
Φωτογραφία  UU.Nudi
Φωτογραφία  UU.Nudi
Φωτογραφία  UU.Nudi
Πηγές 1 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...