Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η μαμά καμηλοπάρδαλη-ένα συγκινητικό βίντεο

Η μαμά καμηλοπάρδαλη έφερε στον κόσμο το μικρό της, αλλά κάτι δεν πήγε καλά...  
Ενώ παραδοσιακά τα μωρά χρειάζονται περίπου μία ώρα για να σταθούν στα πόδια τους, αυτό δεν τα κατάφερνε... Και όσο δεν τα κατάφερνε τόσο οι ύαινες καιροφυλακτούσαν. Δύο μερόνυχτα η μαμά καμηλοπάρδαλη στεκόταν στο πλευρό του μικρού της. Το έγλειφε, το φρόντιζε και το παρότρυνε να σηκωθεί. Μάταια. Βράδιασε, ξημέρωσε, σουρούπωσε ξανά. Και οι ύαινες ολοένα και πλήθαιναν. Ολοένα γίνονταν και πιο απειλητικές. 
Όσο αυτό έγερνε το κεφαλάκι του στο έδαφος, δείγμα ότι έχανε τη μάχη, τόσο εκείνες ξεθάρρευαν και έρχονταν πιο κοντά.
 Η μαμά καμηλοπάρδαλη υπήρξε πραγματικά συγκλονιστική. Άγρυπνος φρουρός δίπλα στο μικρό της, χρειάστηκε κάποιες φορές να κλωτσήσει με τα πανίσχυρα πόδια της, που έχουν τη δύναμη να σκοτώσουν ακόμα και λιοντάρι, τις ύαινες για να τις κρατήσει μακριά από ό,τι πιο πολύτιμο είχε. 
Όμως, η ζωή δεν στάθηκε αρωγός της. Το πέπλο του θανάτου είχε απλωθεί πάνω από τη μικρή καμηλοπάρδαλη και οι ύαινες που μύρισαν τη μυρωδιά του πλησίασαν ακόμα περισσότερο. 
Η μαμά καμηλοπάρδαλη έριξε ένα τελευταίο βλέμμα στο ακίνητο μικρό της, τίναξε αγέρωχα το κεφάλι της και κάνοντας μια στροφή απομακρύνθηκε αργά, υπερήφανη αλλά συμβιβασμένη με τη σκληρή πραγματικότητα αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στα σαρκοφάγα θηλαστικά. 
Η μητρική αγάπη είχε ξεδιπλώσει το μεγαλείο της, αλλά η φύση αποδείχτηκε πιο ισχυρή... 
Δείτε το συγκινητικό βίντεο: Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...