Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η ξεχωριστή ομορφιά του Landmannalaugar

Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού της Ισλανδίας καλύπτεται από ορεινούς όγκους, ύψους 400-500 μέτρων και είναι ως επί το πλείστον ακατοίκητες ηφαιστειακές έρημοι. Το γκρι, το μαύρο και το καφέ χρώμα της επιφάνειας του εδάφους, λάβα και ηφαιστειακή τέφρα κυριαρχούν στα τοπία.
Μία από τα πιο εντυπωσιακές περιοχές που ξεχωρίζει μέσα στο πεδίο λάβας είναι το Landmannalaugar. Χαρακτηρίζεται ως μαργαριτάρι της Ισλανδίας και βρίσκεται σε μια κοιλάδα με πολύχρωμα βουνά. Τα πυριγενή, ηφαιστειακά πετρώματα είναι χρωματισμένα με το κίτρινο, το κόκκινο, το καφέ, το πράσινο. Ρεματιές και φαράγγια, ορεινές λίμνες, πολλές ζεστές και κρύες πηγές συνθέτουν ένα πολύχρωμο και πολυποίκιλο τοπίο.
Τα μονοπάτια πεζοπορίας, ανάμεσά τους το Laugavegurinn που συχνά αναφέρεται ως ένα από το κορυφαία μονοπάτια πεζοπορίας του πλανήτη, οι ιαματικές πηγές και η ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου προσελκύουν επισκέπτες, ενώ τα ισλανδικά άλογα ιππασίας προσφέρουν εκδρομές σε μέρη που είναι δυσπρόσιτα με τα πόδια και σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...