Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Civita di Bagnoregio

Η Civita di Bagnoregio είναι μια πόλη στην κεντρική Ιταλία, 120 χλμ βόρεια της Ρώμης. Ιδρύθηκε από τους Ετρούσκους περισσότερα από 2.500 χρόνια πριν. Η πόλη είναι γνωστή για την εντυπωσιακή θέση της. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, σε ένα οροπέδιο ηφαιστειακής τέφρας με θέα την κοιλάδα του ποταμού Τίβερη. Αντιμετωπίζει όμως συνεχώς τον κίνδυνο της κατάρρευσης, καθώς καταρρέουν οι άκρες του οροπεδίου λόγω της διάβρωσης, αφού η ηφαιστειακή τέφρα είναι σαθρή.
Φωτογραφία Luigi Manfredi
Η Civita di Bagnoregio είναι μια μεσαιωνική πόλη, θαυμαστή για την αρχιτεκτονική της και έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της στο πέρασμα των χρόνων. Σε αυτό βοήθησε η σχετική απομόνωσή της.
Η είσοδος της πόλης είναι ένα τεράστιο πέτρινο πέρασμα που δημιουργήθηκε από τους Ετρούσκους 2500 χρόνια πριν. Τον 120 αιώνα διακοσμήθηκε με μια αψίδα, την Romanesque Arch. Λιθόστρωτοι δρόμοι, μπαλκόνια γεμάτα με λουλούδια, η κεντρική πλατεία-η καρδιά της πόλης και το καμάρι της, τα ερείπια ενός αναγεννησιακού παλατιού, η εκκλησία της, μια σειρά ετρουσκικών σπηλαίων στην άκρης της-αυτά είναι τα αξιοθέατα της πόλης. 
Απλή αλλά πολύ γοητευτική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...