Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η λευκή τίγρης

Η λευκή τίγρης είναι ένα πανέμορφο, εντυπωσιακό άγριο ζώο. Εκπληκτική ομορφιά και εντυπωσιακή δύναμη συνδυάζονται σ' αυτό το θαυμάσιο ζώο.  
Φωτογραφία Muhammad Mahdi Karim
Έχει προκύψει από γονιδιακή μετάλλαξη και συγκεκριμένα από το υπολειπόμενο μεταλλαγμένο γονίδιο της τίγρης της Βεγγάλης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σε μία από 10.000 γεννήσεις από τίγρεις της Βεγγάλης θα προκύψει λευκή τίγρης.
Φωτογραφία Shuan Lo
Τα ενδιαιτήματα των λευκών τίγρεων βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και στην κεντρική και νότια Ινδία. Ζουν σε χλοώδεις περιοχές και σε δάση, τα οποία τους προσφέρουν καταφύγιο.Έχουν μπλε μάτια, ροζ μύτη και λευκή γούνα με καφέ ρίγες.
Φωτογραφία KLIMPIT
Συγκριτικά με τις κανονικές τίγρεις, που δεν έχουν το άσπρο γονίδιο, οι λευκές τίγρεις είναι μεγαλύτερες, τόσο όταν γεννιούνται όσο και σαν ενήλικα ζώα. Το αρσενικό έχει μήκος περίπου 3 μέτρα και βάρος 180-285 κιλά, ενώ το θηλυκό είναι μικρότερο. 
Φωτογραφία Palefire
Είναι πολύ καλοί κολυμβητές, αλλά δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά στο σκαρφάλωμα. Είναι μοναχικά ζώα και ως επί το πλείστον κυνηγούν τη νύχτα. Σήμερα αρκετές εκατοντάδες από τα πανέμορφα αυτά ζώα βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους, στους οποίους, λόγω του ασυνήθιστου χρώματός τους, είναι πολύ δημοφιλή.
Φωτογραφία Terence
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι ζώα αλμπίνο. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Μία λευκή τίγρης γεννιέται όταν και τα δύο ζώα που ζευγαρώνουν έχουν το γονίδιο του λευκού χρώματος.
Λόγω της εξαιρετικής σπανιότητας του λευκού τίγρη στην άγρια φύση, η αναπαραγωγή γίνεται με ενδογαμία, μεταξύ ενός μικρού αριθμού ζώων σε αιχμαλωσία, δηλαδή με ανθρώπινη παρέμβαση.
Φωτογραφία Eustaquio Santimano
Αυτού του είδους η αναπαραγωγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των εντυπωσιακών αυτών ζώων. Το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη λευκή γούνα προκαλεί βλάβες στη σύνδεση του οπτικού νεύρου με τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα τον στραβισμό, ακόμη και αν τα μάτια τους φαίνονται φυσιολογικά. Επίσης συχνά υποφέρουν από δυσμορφίες στα πόδια, λυκόστομα, ανωμαλίες στη σπονδυλική στήλη και ελαττωματικά όργανα.
Φωτογραφία Jack Fiallos
Η τελευταία άγρια λευκή τίγρης σκοτώθηκε το 1958. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ζωολογικό  Οργανισμό (ΑΖΑ), το ζώο αυτό δεν πρέπει να αναπαράγεται. Επίσης σύμφωνα με το Σχέδιο Επιβίωσης Ειδών της Αμερικής (SSP), ο μόνος λόγος για τον οποίο αναπαράγονται με την ανθρώπινη παρέμβαση οι λευκές τίγρεις είναι γιατί κάποιοι θα πληρώσουν για να τις δουν.
Φωτογραφία Victor Fernando Ocampo
 Στην κινέζικη αστρολογία θεωρείται τύχη να έχεις γεννηθεί στο έτος της τίγρης. Ας ελπίσουμε λίγη απ' αυτή την τύχη να έχουν και οι λευκές τίγρεις.
Φωτογραφία Velin
Φωτογραφία Eddy Van 3000
Πηγές 1 2 3 4

14 σχόλια:

  1. 8 με 10 μέτρα μήκος ; Τυπογραφικό λάθος ίσως ;

    Εκπληκτικές φωτογραφίες !! Πράγματι πολύ όμορφο ζώο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα!χα! μάλλον βιασύνη. Τα μέτρα ήταν πόδια. Το λάθος διορθώθηκε. Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως πανέμορφο Ζώο.Και τρομακτικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΖΩΟ Η ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΓΡΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα ζώα δεν είναι γεννημένα για κατοικίδια, αλλά για να ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση!

      Διαγραφή
  5. Είναι πανέμορφα ζώα... Κρίμα που υπάρχουν κάποιοι ασυνύδιτοι άνθρωποι και τα κυνηγούν, τα αιχμαλωτίζουν και τελικά τα βαλσαμώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχουν λευκές τίγρης στην φύση,είναι γονιδιακή μετάλλαξη που προκαλείται μόνο μέσω της παρέμβασης του ανθρώπου και γεννιούνται ζώα με τρομερά προβλήματα υγείας.Να το ψάξετε καλύτερα το θέμα σας,υπάρχουν βίντεο στο γιουτιουμπ που λένε την αλήθεια γι αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Συμπλήρωσα ήδη την εγγραφή.

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά υπέροχα πλάσματα! Μακάρι να μην εξαφανιστεί εντελώς ένα τόσο εκθαμβωτικό είδος...! Με τέτοια ομορφιά πρέπει να θεωρούνται "ιερά"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...