Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Όμορφα, ανθοφόρα δέντρα

Όλα τα δέντρα είναι όμορφα, όμως τα ανθοφόρα ξεχωρίζουν, εντυπωσιάζουν, στολίζουν μα τα άνθη τους το χώρο που βρίσκονται. Δείτε μερικά ανθοφόρα δέντρα που θεωρούνται καλλωπιστικά και γι΄αυτό φυτεύονται στους κήπους, στα πάρκα και στους δρόμους των πόλεων.

Κουτσουπιά (Cercis siliquastrum)
Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο δέντρο της Μεσογειακής και της ελληνικής υπαίθρου που ξεχωρίζει κάθε άνοιξη στους αγρούς με τα πυκνά μωβ άνθη της. Το ύψος του φτάνει τα 12 μέτρα.
Φωτογραφία David Monniaux 
Φωτογραφία duerstch
Κρανιά (Cornus florida)
Ένα είδος κρανιάς που κατάγεται από την ανατολική και κεντρική Βόρεια Αμερική. Τα άνθη της έχουν τέσσερα λευκά ή ροζ ή κόκκινα πέταλα. Το ύψος της φτάνει τα 10 μέτρα.
Μανόλια (Magnolia liliiflora)
Ένα μικρό δέντρο με καταγωγή από τη νοτιοανατολική Κίνα. Τα μεγάλα κι εντυπωσιακά ροζ-μωβ άνθη της ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης.
Φωτογραφία  Kurt Stueber
Φωτογραφία Semnoz
Chionanthus virginicus
Ένα δέντρο που φύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνει σε ύψος τα 10-11 μέτρα με λευκά αρωματικά άνθη.
Φωτογραφία Jerzy Opioła
Φωτογραφία  Jay Sturner
Γιακαράντα (Jacaranda mimosifolia)
Ένα υπο-τροπικό δέντρο  εγγενές στην νότια-κεντρική Νότια Αμερική, που φτάνει σε ύψος τα 5-15 μέτρα. Τα μπλε ή μωβ άνθη της σχηματίζουν όμορφες ταξιανθίες.
Φωτογραφία Thierry Caro
Φωτογραφία Kahuroa 
Yoshino cherry (Prunus speciosa)
Είδος κερασιάς εγγενές στο νησί Οσίμα, της Ιαπωνίας, στο οποίο θεωρείται εθνικός θησαυρός. Το ύψος του φτάνει τα 4-12 μέτρα και τα άνθη του με πέντε λευκά πέταλα είναι πολύ εντυπωσιακά.
Φωτογραφία TwinStar
Φωτογραφία Moonik
Αμυγδαλιά (Prunus dulcis)
Ο προάγγελος της Άνοιξης φύεται σε όλες σχεδόν τις θερμές και ξηρές περιοχές της Παραμεσογειακής ζώνης όπου καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Τα λευκά-ροζ άνθη της αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ποιητές, συγγραφείς και ζωγράφους.
Φωτογραφία באדיבות אתרצמח השדה
Φωτογραφία Micheo
Μανόλια (Saucer magnolia)
Ακόμα ένα είδος μανόλιας, με μεγάλα, όμορφα λευκά-ροζ-μωβ λουλούδια, φυτεύεται ευρέως στα βρετανικά νησιά, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της Αγγλίας, αλλά και στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις ανατολικές και δυτικές ακτές. 
Φωτογραφία Zp
Φωτογραφία Badgernet
Πηγές 1 2 3 4 5 6 7 8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...