Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ο Κίτρινος Δράκος της κοιλάδας Huanglong

Στην Κίνα, στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Sichuan, βρίσκεται η κοιλάδα Huanglong, μια περιοχή με χιονισμένες βουνοκορφές, καταρράκτες και θερμές πηγές, διάφορα δασικά οικοσυστήματα. Εδώ, στο νότιο τμήμα της οροσειράς Minshan, βρίσκεται μια γραφική περιοχή με γεωλογικό ενδιαφέρον, η οποία έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο από το 1992.
Εναποθέσεις ασβεστίτη, μέσω γεωλογικών διαδικασιών διάρκειας χιλιάδων ετών, έχουν σχηματίσει πολύχρωμες πισίνες, κυρίως κατά μήκος των 3,6 χιλιομέτρων του Huanglonggou, μιας τοποθεσίας που το όνομά της σημαίνει "Κίτρινος Δράκος". Είναι ο αριθμός-περισσότερες από 3.000 πισίνες-τα χρώματα και ο τρόπος που η μια διαδέχεται την άλλη, τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν της περιοχή και σε αυτά οφείλεται και το όνομά της.
Φύκια και βακτήρια ζουν και πολλαπλασιάζονται σε έναν αριθμό από αυτές τις πισίνες, χαρίζοντάς τους ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, από πορτοκαλί και κίτρινο έως πράσινο και μπλε. Τα πολλά και διαφορετικά χρώματα, τα σχήματα και οι μορφές είναι τα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο, που μοιάζει εξωπραγματικό. Το κύριο σώμα του νερού ξεκινά από την  κορυφή της κοιλάδας, εκεί όπου βρίσκεται ένα αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και τελειώνει με τον σχηματισμό του καταρράκτη Xishen Cave.
Πηγές 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...