Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Οι καρδιές της Γης

Φαίνεται ότι η Μητέρα Φύση είναι ένας ρομαντικός καλλιτέχνης. Έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη Γη πολλά μέρη με σχήμα καρδιάς. Είτε πρόκειται για μικρά ακατοίκητα νησιά, είτε για εκτάσεις γης μέσα στη ζούγκλα ή σε βουνά, μέσα σε λίμνες ή ποτάμια, οι τοποθεσίες αυτές αποτελούν στολίδια του πλανήτη μας. 
Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά τα μέρη.

Νέα Καληδονία,  Coeur de Voh
"Η καρδιά του Voh" είναι ίσως η πιο γνωστή καρδιά που έχει σχηματιστεί πάνω στο έδαφος. Είναι ένας μεγάλος φυσικός σχηματισμός  σε μαγκρόβια βλάστηση. Το σχήμα της καρδιάς είναι ορατό μόνο από ψηλά. Το "Voh" είναι μια κοινότητα στη βόρεια επαρχία της Νέας Καληδονίας, που αποτελεί έδαφος της Γαλλίας στον Ειρηνικό ωκεανό. Η περιοχή έγινε γνωστή από τον φωτογράφο Yann Arthus Bertrand, ο οποίος χρησιμοποίησε την εικόνα στο βιβλίο του "Earth From Above". Καθώς η μαγκρόβια βλάστηση αλλάζει, αλλάζουν μαζί της και τα χρώματα της καρδιάς.
Νησιά Whitsunday, Reef Heart
Τα Νησιά Whitsunday βρίσκονται την βορειο-ανατολική Αυστραλία. Η καρδιά που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένας εκπληκτικός φυσικός σχηματισμός, σύνθεση κοραλλιών. Αποτελεί μέρος του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου και ανακαλύφθηκε το 1975 από έναν πιλότο. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστό και αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.
Ισημερινός, Νησί Corazón
Το Corazón είναι ένα νησί με σχήμα καρδιάς, που έχει σχηματιστεί φυσικά. Έχει μαγκρόβια βλάστηση και βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Chone. Είναι ακατοίκητο και αποτελεί καταφύγιο για τα θαλασσοπούλια. Φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό frigatebirds στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Βραζιλία, Ποταμός Vaza-Barris
Ο ποταμός Vaza-Barris βρίσκεται στη βορειο-ανατολική Βραζιλία. Εκβάλλει στον Ατλαντικό Ωκεανό σχηματίζοντας δέλτα. Εκεί βρίσκεται το νησί που βλέπετε στη φωτογραφία. Άλλο ένα ρομαντικό δημιούργημα της φύσης!
Κροατία, Νησί Galešnjak
Το νησί του έρωτα, όπως ονομάζεται επίσης το Galešnjak, βρίσκεται στο κανάλι Pašman της Αδριατικής, μεταξύ των νησιών Pašman και την πόλη Turanj στην ηπειρωτική Κροατία. Το νησί έχει έκταση των 0,132 τετρ.χλμ., είναι ιδιόκτητο και περιέχει μόνο άγρια βλάστηση. Το ασυνήθιστο, φυσικό σχήμα του νησιού παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα από τον χαρτογράφο του Ναπολέοντα Charles-François Beautemps-Beaupré, ο οποίος το συμπεριέλαβε στον άτλαντα των Δαλματικών ακτών, το 1806. Το νησί τονίστηκε στο Google Earth το Φεβρουάριο του 2009, γεγονός που το έκανε παγκοσμίως γνωστό.
Ελλάδα, Νησί Καρδιά
Έχουμε κι εμείς στην Ελλάδα το δικό μας νησί της καρδιάς. Νότια της Μεσσηνίας, ανάμεσα στα νησιά Σαπιένζα και Σχίζα, δυτικά της Κορώνης βρίσκεται μια μικρή βραχονησίδα με φυσικό σχήμα καρδιάς. Ονομάζεται βέβαια Καρδιά.
Ινδία, Λίμνη Chembra 
Φωτογραφία Krishna Srivatsa  
Η λίμνη Chembra βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη κορυφή της οροσειράς Wayanad σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Λόγω του φυσικού σχήματος καρδιάς που έχει, αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.
Ελλάδα, Λίμνη Ντιβιρλίγκα
Έτσι ονομάζεται στα βλάχικα η δρακολίμνη του Σμόλικα ή Λύγκα. Έχει σχήμα καρδιάς και ο πυθμένας της κοκκινίζει, ενώ στα νερά της κολυμπούν τρίτωνες. Πανέμορφη με βιόλες, ορχιδέες, αγριομενεξέδες, σαξιφραγκιές και κρίνους στις παραλίμνιες περιοχές, νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε αλπικό τοπίο, αφού βρίσκεται κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Σμόλικα, στα 2.150 μέτρα.
Φωτογραφία Xenofwn79
Βενεζουέλα, Ποταμός Orinoco
Ο ποταμός Orinoco είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Νότιας Αμερικής. Το μεγαλύτερο μέρος του (76,3 %) βρίσκεται στη Βενεζουέλα και το υπόλοιπο στην Κολομβία. Η πτήση με αεροπλάνο αποκαλύπτει το, καλά κρυμμένο μέσα στην τροπική ζούγκλα της Βενεζουέλας, νησάκι με σχήμα καρδιάς.
Φωτογραφία  iamxa
Αλάσκα, Port Chalmers
Το Port Chalmers είναι μια περιοχή στο φιόρδ Prince William, στην ΑλάσκαΣτην αεροφωτογραφία βλέπετε ένα μικρό νησί με σχήμα καρδιάς, καθώς και την ποικιλία των χρωμάτων της βλάστησης.
Φωτογραφία NOAA Photo Library

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά η φύση μας εκπλήσσει!!!!!!!!! Πανέμορφο θέμα!!!!!!!! Στη σελίδα σου πάντα ταξιδεύω υπέροχα!
    Καλησπέρα Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άννα! χαίρομαι που σου άρεσε η εγγραφή ... να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...