Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το αλογάκι της Παναγίας (Mantis religiosa ή Mantodea)

Τ' αλογάκι της Παναγίας ή τ' αλογάκι του διαβόλου, γι' άλλους! 



""....Το αρσενικό αλογάκι της Παναγίας, οδηγημένο από το γενετήσιο ένστικτο, καθώς κάνει έρωτα, η θηλυκιά, με μια επιδέξια κίνηση των μπροστινών ποδιών της βοηθάει το αρσενικο να εκσπερματίσει.......αποκεφαλιζοντάς το ,το οποίο και το καταβροχθίζει, ενώ το υπόλοιπο σώμα του αρσενικού συνεχίζει την ερωτική ελεγεία." 




Με την ευκαιρία ας πούμε και δυο λόγια προς ενημέρωση!


Αυτό το μικρό πλασματάκι είναι ο καταστροφέας. Γεννήθηκε για να σκοτώνει και το πετυχαίνει μ' εξαιρετική ταχύτητα και καταπληκτική τεχνική! 
Είναι ένα θαύμα της φύσης, ηλικίας 25 εκατομμυρίων ετών, σαρκοφάγο, προγραμματισμένο



 να σκοτώνει. Πιστεύεται ότι στόχο του αποτελούν τα φίδια, οι βάτραχοι, σαύρες, οι πεταλούδες ακόμα και μικρά πτηνά και θηλαστικά. 



  • Όπως γράφει ο Βασίλης Γούσιας στο διαδικτυακό περιοδικό Mensa : ".. Ένα από τα πιο κομψά και εντυπωσιακά πλάσματα στην Γη, το έντομο Μάντις , βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των εντόμων, με τον ίδιο τρόπο που η λευκή τίγρης βασιλεύει στα θηλαστικά. Αυτός ο δεινός κυνηγός με το εξωγήινο πρόσωπο και το διαπεραστικό βλέμα ήταν από τα πρώτα πλάσματα που βγήκαν στην επιφάνεια της Γης και κυριάρχησε για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, πριν εμφανιστούν τα ερπετά. Ιδιαίτερα επιθετικό, δεν διστάζει να σταθεί απειλητικό ακόμη και απέναντι στον άνθρωπο. Το πραγματικό του μήκος είναι γύρω στα 7 εκατοστά.


  • " ..Εχει και ιδιαίτερο ταλέντο στη μεταμφίεση και προσαρμόζει το χρώμα του ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Ετσι δε γίνεται εύκολα αντιληπτό και καταφέρνει να αυξάνει τις επιτυχίες του κατά την αναζήτηση της τροφής του. Αξιο θαυμασμού! "
Το έντομο αυτό, δεν είναι επικίνδυνο ούτε για τον άνθρωπο ούτε για τα φυτά.
[*] Ας μην αφήσουμε τα παιδιά να το ...κυνηγήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...