Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οι ζωντανές βελανιδιές

"Ζωντανές βελανιδιές" είναι όρος που περιγράφει διαφορετικά είδη βελανιδιάς, που ανήκουν στο γένος Quercus και έχουν κοινό χαρακτηριστικό το αειθαλές φύλλωμα. Οφείλουν το όνομα "ζωντανές" στο γεγονός ότι παραμένουν πράσινες σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα σε αντίθεση με άλλα είδη βελανιδιάς, που μένουν αδρανείς ή τα φύλλα τους μοιάζουν "νεκρά".

Το όνομα χρησιμοποιείται κυρίως στη Βόρεια Αμερική, όπου οι "ζωντανές βελανιδιές" είναι διαδεδομένες στις θερμότερες περιοχές, κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού από τη νοτιοανατολική Βιρτζίνια και τη βόρεια Καρολίνα έως τη Φλόριντα, δυτικά κατά μήκος της ακτής του Κόλπου στη Λουιζιάνα και το Τέξας και νοτιοδυτικά στην Καλιφόρνια και το νοτιοδυτικό Όρεγκον.

Στις προπολεμικές (αμερικάνικου εμφύλιου πολέμου) φυτείες του αμερικανικού νότου, οι ιδιοκτήτες τους φύτευαν και στις δύο πλευρές του κύριου δρόμου που οδηγούσε στο σπίτι τέτοιες βελανιδιές, δημιουργώντας έτσι τις λεγόμενες "Λεωφόρους με τις βελανιδιές". Πολλά από τα δέντρα είναι εκατοντάδων ετών, όπως στο Bone Hall όπου οι πρώτες βελανιδιές φυτεύτηκαν το 1743 ή στη Tomotley plantation όπου η λεωφόρος των βελανιδιών φυτεύτηκε το 1820. 

Δείτε μια συλλογή φωτογραφιών από τα εντυπωσιακά δέντρα!!
Φωτογραφία  IgorLaptev
Φωτογραφία  lm_jns32
Φωτογραφία  lpd5358
Φωτογραφία  Joanne Murphy
Φωτογραφία  danielfoster437
Φωτογραφία  VanessaK Photography
Φωτογραφία  Heath Cash
Φωτογραφία  lpd5358
Φωτογραφία  lpd5358
Φωτογραφία  lpd5358
Φωτογραφία  VanessaK Photography
Φωτογραφία Joyce-445
Φωτογραφία  KeithWMiller
Φωτογραφία  lpd5358
Φωτογραφία  lpd5358
Πηγές 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...