Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ποπαγιάν-η λευκή πόλη της Κολομβίας

Η Ποπαγιάν (Popayán) είναι πόλη της Κολομβίας και πρωτεύουσα του γεωγραφικού διαμερίσματος Cauca, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Η πόλη αυτή είναι γνωστή για την όμορφη αποικιακή αρχιτεκτονική της, καθώς και τη συμβολή της στην πολιτιστική και πολιτική ζωή της Κολομβίας.
Φωτογραφία franj263 
Είναι γνωστή ως "λευκή πόλη" λόγω  του λευκού χρώματος των περισσότερων αποικιακών σπιτιών και άλλων κτιρίων στο κέντρο της, όπου βρίσκονται πολλές εκκλησίες. Το 1983 ένας σεισμός κατάστρεψε μεγάλο μέρος του αρχικού μεγαλείου της πόλης, αφού γκρεμίστηκαν πολλά κτίρια. Υπάρχουν ακόμα αρκετές αποικιακές γέφυρες, μουσεία και εκκλησίες. Τα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης έχουν πεζοδρομηθεί όλα, από το 1937.
Φωτογραφία franj263 
Το ιστορικό κέντρο της Ποπαγιάν θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και καλύτερα διατηρημένα στην Κολομβία και τη Λατινική Αμερική. Η πόλη έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική της για περισσότερο από τέσσερις αιώνες και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Οι εκκλησίες San Francisco, Santo Domingo, San Agustín, La Ermita και ο καθεδρικός ναός Nuestra Señora de la Asunciónείναι από τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. 
Φωτογραφία franj263 
Η Ποπαγιάν ήταν πατρίδα 17 προέδρων της Κολομβίας, καθώς και διακεκριμένων ποιητών, συγγραφέων και συνθετών. Το Πανεπιστήμιο της Cauca, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, βρίσκεται εδώ. Η πόλη έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο ως "η πρώτη πόλη γαστρονομίας", λόγω της ποικιλίας και της σημασίας της στην άυλη κληρονομιά του πολιτισμού της Κολομβίας. Επίσης, το 2009 η Ουνέσκο ανακήρυξε τις λιτανείες που πραγματοποιούνται στην πόλη την Μεγάλη Εβδομάδα "αριστούργηματα της Προφορικής και Άυλης Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας."
Φωτογραφία  Romano Germán Barney
Φωτογραφία franj263 
Φωτογραφία franj263 
Φωτογραφία  Hoteles Dann
Φωτογραφία franj263 
Φωτογραφία franj263 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...