Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Οι καταρράκτες του Ρήνου

Ο Ρήνος είναι ένας από τους σημαντικότερους ποταμούς της Ευρώπης. Πηγάζει από τις Ελβετικές Άλπεις, σηματοδοτεί τα σύνορα με το Λιχτενστάιν και κατόπιν με την Αυστρία, για να χυθεί στη λίμνη της Κωσταντίας. Από τη λίμνη της Κωνσταντίας ξεκινάει ξανά με κατεύθυνση δυτικά και σχηματίζει τους καταρράκτες του στο Σαφχάουζεν, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης. Οι υπέροχοι καταρράκτες έχουν πλάτος 150 μέτρων και ύψος που φτάνει τα 23 μέτρα.
Φωτογραφία Sven Scharr
Οι καταρράκτες του Ρήνου σχηματίστηκαν στην τελευταία εποχή των παγετώνων, περίπου 14.000 έως 17.000 χρόνια πριν. Η ροή του Ρήνου αλλάζει κατά τη διάρκεια του χρόνου. Το χειμώνα υπάρχει λιγότερο νερό (περίπου 250 m³ / s), αλλά το καλοκαίρι, καθώς το χιόνι και ο πάγος στις Άλπεις λιώνουν, υπάρχει πολύ περισσότερο νερό - 700 m³ / s. Η μέγιστη ροή έχει καταγράφηκε το 1965, στα 1 250 m³ / s και η χαμηλότερη ήταν το 1921, που έφτασε τα 95 m³ / s. 
Φωτογραφία Satmap
Ο Ρήνος ήταν και εξακολουθεί να είναι πλωτή οδός ζωτικής σημασίας για τις περιοχές που διασχίζει.Τα πολλά κάστρα και οι προϊστορικές οχυρώσεις στις όχθες του επιβεβαιώνουν τη σημασία του. Κοντά στους καταρράκτες υπάρχουν δύο κάστρα: το Laufen, που αποτελεί κληρονομιά εθνικής σημασίας για την Ελβετία και λειτουργεί σήμερα ως τουριστικό αξιοθέατο και το Wörth, που είναι χτισμένο σε ένα μικρό νησί απέναντι από το κάστρο Laufen. Η τουριστική κίνηση στους καταρράκτες είναι μεγάλη. Εκδρομές και ξεναγήσεις διοργανώνονται για τους πολυάριθμους επισκέπτες τους.
Φωτογραφία Roland zh 
Πηγές 1 2 3 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...