Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Tο ποτάμι που πηγάζει από τον παράδεισο

Τον αποκαλούν «το πιο όμορφο ποτάμι του κόσμου», «το ποτάμι που πηγάζει από τον παράδεισο», ή «ο ποταμός των πέντε χρωμάτων». Ο Cano Cristales ξεχωρίζει από όλους τους άλλους κοινούς ποταμούς, λόγω των χρωμάτων του, που οφείλονται στην σπάνια χλωρίδα του και τον κάνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Πρόκειται για το πιο χρωματιστό ποτάμι στον κόσμο και οι ειδκοί τον χαρακτηρίζουν "ένα βιολογικό θαύμα".

Στο νερό του πολλές ποικιλίες βρύων και φυκιών, που όταν ανθίζουν συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που αποκαλύπτει τη μαγεία της φύσης. Όταν μειώνεται η στάθμη του νερού, η επιφάνειά του γεμίζει με εντυπωσιακά χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις, που προκαλείται από τη βλάστηση του ποταμού. Μια πανδαισία χρωμάτων που συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα!



Αν θέλετε να δείτε το μαγευτικό αυτό τοπίο θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Κολομβία και συγκεκριμένα στην πόλη la Macarena. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και γι΄αυτόν τον λόγο το μέρος δεν είναι διάσημο. Οι επισκέπτες πρέπει να πετάξουν σε μία κοντινή περιοχή κι έπειτα μαζί με έμπειρους ξεναγούς να φτάσουν μέχρι το ποτάμι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...