Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οι καταρράκτες Aysgarth-πηγή έμπνευσης

Στο Yorkshire Dales της Αγγλίας, κοντά στο χωριό Aysgarth, ένα μικρό χωριό με 197 κατοίκους, βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης. Ένας θεαματικός ο καταρράκτης, ο οποίος  δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, είναι όμως πολύ εντυπωσιακός και ιδιαίτερα μετά από περιόδους μεγάλων βροχοπτώσεων.
Φωτογραφία John Sparshatt
Πρόκειται για έναν τριπλό καταρράκτη, που περιβάλλεται από δάση και γεωργικές εκτάσεις. Σχηματίζεται από τον ποταμό Ure, που απλώνεται στη κοιλάδα και τα νερά του οποίου πέφτουν πάνω σε μεγάλα ασβεστολιθικά πετρώματα. Η κοιλάδα του ποταμού έχει κατοικηθεί από τους προϊστορικούς χρόνους και στο Μουσείο Dalew Countryside υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα από την Εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου.
Φωτογραφία Mick Knapton
Υπάρχουν διαδρομές μέσα στη δασώδη κοιλάδα του ποταμού Ure που προσφέρουν θέα προς το ποτάμι και τους καταρράκτες. 
Την άνοιξη και το καλοκαίρι το τοπίο γεμίζει με αγριολούλουδα. Άγρια πτηνά, σκίουροι, πεταλούδες και ελάφια είναι μερικά μόνο από τα είδη που μπορεί να δει κανείς.
Φωτογραφία Mick Knapton
Οι καταρράκτες Aysgarth προσελκύουν επισκέπτες για περισσότερα από 200 χρόνια. Το τοπίο  είναι εκπληκτικό  και έχει ενθουσιάσει και εμπνεύσει με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του  ποιητές και ζωγράφους. Έχει αποτελέσει σκηνικό για την ταινία "Robin Hood, Prince of Thieves", σε μια σκηνή που ο Κέβιν Κόστνερ (Ρομπέν των δασών) παλεύει με τον Little John.
Φωτογραφία Oxfordshire Churches
Φωτογραφία Oxfordshire Churches 

Φωτογραφία Immanuel Giel
Φωτογραφία Michael King
Φωτογραφία Uncredited
Φωτογραφία Robin Hall
Φωτογραφία Humpfrey Bolton
Φωτογραφία Humpfrey Bolton
Φωτογραφία Paul Buckingham
Φωτογραφία Nigel Homer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...