Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οι καταρράκτες Petrohue στη Χιλή

Το Εθνικό Πάρκο Vicente Pérez Rosales βρίσκεται στη Χιλή, στην περιοχή Los Lagos. Μέσα στο Εθνικό Πάρκο δεσπόζει το ηφαίστειο Osorno. Το Osorno είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στη Χιλή. Ψηλό (2.652 μέτρα), κωνικό με την κορυφή του σκεπασμένη από παγετώνες, αποτελεί σύμβολο για την περιοχή. Διάσημο σ’ όλο τον κόσμο για την εκπληκτική ομοιότητά του με το ηφαίστειο Φούτζι. 
Φωτογραφία robtron2
Εκεί, στην ίδια περιοχή απλώνονται δυο λίμνες: η λίμνη Llanquihue και η λίμνη Todos Los Santos. Η Llanquihue είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στη Χιλή. Η υπέροχη θέα της από το ηφαίστειο Osorno κάνει τις τριγύρω περιοχές πόλους έλξης τουριστών.
Φωτογραφία Rita Willaert
 Η Todos Los Santos είναι γνωστή ως η σμαραγδένια λίμνη. Έτσι την αποκαλούν οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.  Η σημερινή μορφή της λίμνης είναι αποτέλεσμα των παγετώνων και των ηφαιστειακών εκρήξεων. Στην έξοδό της δημιουργεί τον ποταμό Petrohue και αυτός με τη σειρά του σχηματίζει τους ομώνυμους καταρράκτες. 
Φωτογραφία mmdurango
Οι καταρράκτες Petrohue δημιουργήθηκαν πριν από 600 χρόνια από τις εκρήξεις του ηφαιστείου σε μια περιοχή καταπράσινη, γεμάτη με πετρώδεις σχηματισμούς βασάλτη. Εντυπωσιακοί, με τα υπέροχα τυρκουάζ νερά τους να κυλούν ορμητικά και σε διαφορετικά επίπεδα, πάνω στα μαύρα ηφαιστειογενή πετρώματα.  
Δείτε τις φωτογραφίες και απολαύστε τη μαγική φυσική ομορφιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...