Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Danmalas-τέχνη με τα υλικά της φύσης

Η λέξη μαντάλα (mandala) είναι σανσκριτική και σημαίνει "κύκλος". Στις βουδιστικές και ινδουιστικές θρησκευτικές παραδόσεις η ιερή τέχνη παίρνει συχνά την μορφή μιας μαντάλα. Η βασική μορφή μιας μαντάλα είναι ένα τετράγωνο με τέσσερις πύλες, που περιέχει έναν κύκλο με ένα κεντρικό σημείο.
Μια καλλιτέχνης από την Αριζόνα, η Kathy Klein, δημιούργησε όμορφες μαντάλας με φυτά. Τα έργα της αποτελούν ένα εντυπωσιακό παράδειγμα τέχνης της φύσης. Η Klein  αποκαλεί το έργο της "danmalas", που στα σανσκριτικά σημαίνει "η προσφορά των λουλουδένιων κύκλων" (dan-ο δότης, Mala-γιρλάντα από λουλούδια) .
Φύλλα και πέταλα λουλουδιών, χόρτα, κάκτοι, κουκουνάρια και άλλα υλικά της φύσης συνδυάζονται σε σχέδια παρόμοια με αυτά στις παραδοσιακές μαντάλας των βουδιστών και των ινδουιστών.
Η Klein δημιουργεί τα έργα της σε φυσικά περιβάλλοντα, όπως δάση, πάρκα και ακτές. "Εμπνέεται από τον χρυσό ήχο που βρίσκεται μέσα στην απόλυτη σιωπή. Οι δημιουργίες της είναι αντανακλάσεις του άρρητου, μια χειρονομία που δείχνει την αφθονία της ζωής, ένας ανείπωτος στίχος της αγάπης. Οι danmalas θυμίζουν σε όλους μας να ακούσουμε τη φωνή της φύσης, της δημιουργίας και του αιώνιο μυστήριου."























Αν θέλετε να δείτε περισσότερες  danmalas , πατήστε σε αυτό το σύνδεσμο
Πηγές 1

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...