Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Τα έξι φρούρια της Ρατζαστάν

Η Ρατζαστάν είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στα σύνορα με το Πακιστάν. Θεωρείται ως η χώρα των πριγκίπων μιας κι εκεί υπήρξε η δυναστεία των Ρατζπούτς . Κατά το Μεσαίωνα ανοικοδομήθηκαν κάστρα και παλάτια τα οποία σήμερα έχουν μετατραπεί σε μουσεία αλλά και σε ξενοδοχεία.

Έξι φρούρια της Ρατζαστάν έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Χτισμένα πάνω σε λόφους στις βραχώδεις εκτάσεις της οροσειράς Aravalli, τα μεγαλοπρεπή φρούρια Chittaurgarh, Kumbhalgarh, Ranthambhore, Jaisalmer, Amber και Gagron αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής.
Φρούριο Chittorgarh
Φωτογραφία Santosh Namby
Φρούριο Gagron
Φωτογραφία  William Warren
Κατασκευάστηκαν μεταξύ του 18ου και 19ου αιώνα και είναι μοναδικά σε αυτή την περιοχή. Η πολύμορφη αρχιτεκτονική των φρουρίων, μερικά από τα οποία φτάνουν σε περιφέρεια τα 20 χλμ., μαρτυρούν την δύναμη των πριγκιπάτων της δυναστείας των Ραζπούτ, που άκμασε στην περιοχή από τον 8ο έως τον 18ο αιώνα. 
Φρούριο Kumbhalgarh
Φωτογραφία Heman kumar meena
Φρούριο Ranthambore
Φωτογραφία Davi1974d 
Μέσα στα αμυντικά τείχη είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα παλάτια, τα εμπορικά κέντρα και άλλα κτίρια συμπεριλαμβανομένων και των ναών που συχνά χρονολογούνται πριν από τις οχυρώσεις. Τα οχυρά χρησιμοποιούν τις φυσικές άμυνες που προσφέρει το τοπίο: λόφοι, ερήμους, ποτάμια και πυκνά δάση. Διαθέτουν επίσης μεγάλες δομές συλλογής των υδάτων, που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σήμερα.
Φρούριο Amer
Φωτογραφία asarin
Φρούριο Jaisalmer
Φωτογραφία Ggia
Πηγές 1 2 3 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...