Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

5 όμορφες, ξεχωριστές οάσεις

 Chebika 
Είναι μια όαση  στη νότια Τυνησία, στην επαρχία Οzeur. Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Djebel el Negueb και είναι γνωστή ως "Qasr el-Shams", που στα Αραβικά σημαίνει "κάστρο του ήλιου".
Huacachina 
Η Huacachina είναι μια πόλη στο νοτιοδυτικό Περού. Είναι χτισμένη κοντά σε μια μικρή φυσική λίμνη, που ονομάζεται "όαση της Αμερικής" και αποτελεί θέρετρο των ντόπιων κατοίκων. Υπάρχει ένας μύθος για αυτήν την όαση που λέει: μια πριγκίπισσα έκανε μπάνιο, όταν τρομαγμένη από έναν κυνηγό που εμφανίστηκε ξαφνικά, έφυγε τρέχοντας. Από το νερό αυτό σχηματίστηκε η λίμνη. Οι πτυχές του μανδύα της, που ανέμιζε πίσω της καθώς έτρεχε, έγιναν οι γύρω αμμόλοφοι. Φημολογείται ότι εξακολουθεί και ζει στην λίμνη, ως γοργόνα. 
Φωτογραφία: Martin St-Amant 
Ein Gedi
Μια όαση στο Ισραήλ, στα δυτικά της Νεκράς Θάλασσας. Είναι ένας σημαντικός βιότοπος στο Ισραήλ, καταφύγιο για πολλά είδη φυτών, ζώων και πουλιών.  Παρόλο που οι πηγές που βρίσκονται κοντά στη Νεκρά Θάλασσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, αυτή είναι μια πηγή με γλυκό νερό.
Timia 
 Η Timia είναι μια μικρή πόλη στο βόρειο Νίγηρα, στα βουνά Aïr. Οι επισκέπτες έρχονται για να δουν τον εποχιακό καταρράκτη. Η όαση είναι γνωστή για τα οπωροφόρα δέντρα, κάτι που είναι ασυνήθιστο στις περιοχές αυτές.
Φωτογραφία: Denvermaxwell 
Gaberoun 
Η Gaberoun είναι μια όαση με μια μεγάλη λίμνη στη Λιβύη. Το νερό της λίμνης είναι πολύ αλμυρό. Στη δυτική ακτή της υπάρχουν τα ερείπια από τον παλιό οικισμό των βεδουίνων, που τώρα έχει εγκαταλειφθεί.
Φωτογραφία: Qyd 
Πηγή: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...