Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Παραλίες του κόσμου με ασυνήθιστα χρώματα

Αν νομίζετε ότι οι παραλίες έχουν άμμο σ' αυτό το χρυσαφένιο χρώμα που έχουμε συνηθίσει κάνετε λάθος. Στο πλανήτη μας υπάρχουν παραλίες που η άμμος τους έχει ποικιλία χρωμάτων: κόκκινο, καφέ, ροζ, πορτοκαλί, χρυσό, μωβ, πράσινο ακόμα και μαύρο.
Η παραλία Kaihalulu
Χαβάη
Φωτογραφία  Longhorn Nation
Ο κόλπος Kaihalulu και η παραλία με την κόκκινη άμμο βρίσκονται στο νησί Maui, στην ανατολική ακτή του. Στην παραλία αυτή υπάρχει ένας φυσικός κυματοθραύστης, που την προστατεύει από τα μεγάλα κύματα.
Η Kaihalulu είναι μία από τις λιγοστές παραλίες με κόκκινη άμμο, που υπάρχουν στον κόσμο. Το βαθύ κόκκινο-μαύρο χρώμα της άμμου έρχεται σε αντίθεση με το γαλάζιο χρώμα των νερών της θάλασσας, το πράσινο των δέντρων και το μαύρο χρώμα του κυματοθραύστη.
Φωτογραφία  Matt McGee
Η παραλία Ramla il-Hamra
Μάλτα
Φωτογραφία  the_cha
Η παραλία Ramla il-Hamra βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού Gozo, ένα από τα νησιά της Μάλτας. Είναι μια αρκετά μεγάλη, αμμώδης παραλία. Η άμμος της έχει ένα χαρακτηριστικό χρυσαφί-κοκκινωπό χρώμα, που κάνει την παραλία αυτή να ξεχωρίζει.
Η περιοχή γύρω από την παραλία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού εδώ έχουν βρεθεί ιστορικοί θησαυροί. Ρωμαϊκά ερείπια βρίσκονται κάτω από την άμμο, ενώ στη δυτική πλευρά της παραλίας δεσπόζει το περίφημο σπήλαιο "Καλυψώ", στο οποίο η νύμφη Καλυψώ κράτησε τον Οδυσσέα για επτά ολόκληρα χρόνια.
Φωτογραφία  the_cha
Η παραλία Punaluu
Χαβάη
Φωτογραφία  cindyvizqz
Η "μαύρη παραλία", όπως αλλιώς ονομάζεται βρίσκεται στη Χαβάη, στο Μεγάλο Νησί. Η μαύρη άμμος της παραλίας δημιουργήθηκε από τη λάβα, από τα γύρω ηφαίστεια, που καθώς κυλάει στον ωκεανό ψύχεται.
Θαλάσσιες χελώνες επισκέπτονται συχνά την παραλία αυτή, τις οποίες μπορεί να δει κανείς να ξεκουράζονται πάνω στη μαύρη άμμο.
Η παραλία είναι πολύ βραχώδης και το κολύμπι είναι επικίνδυνο.
Φωτογραφία  Mila Zinkova
Η παραλία Papakolea
Χαβάη
Φωτογραφία  SarahThe
Η "πράσινη παραλία", όπως είναι γνωστή, βρίσκεται στην περιοχή Ka u στη Χαβάη. Είναι η μία από τις δύο πράσινες παραλίες που υπάρχουν στον πλανήτη (η δεύτερη βρίσκεται στο Γκουάμ).
Η παραλία οφείλει το χαρακτηριστικό χρώμα της στους κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη, που υπάρχουν εκεί.
Φωτογραφία  SarahThe
Η παραλία Hyams 
Αυστραλία
Φωτογραφία  Monique Barber
Η παραλία Hyams βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία. Έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η πιο λευκή παραλία στον κόσμο.
Το χωριό Hyams είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με τρεις παραλίες, που έχουν λεπτή και εξαιρετικά λευκή άμμο. 
Φωτογραφία  Monique Barber
Οι παραλίες στο νησί Χάρμπορ Μπαχάμες
Φωτογραφία  photos_mweber
Παραλίες με ροζ χρώμα είναι σπάνιες. Υπάρχουν κυρίως σε περιοχές κοραλλιογενών υφάλων. Το νησί Χάρμπορ στις Μπαχάμες φημίζεται για τις παραλίες του που έχουν ροζ άμμο και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Φωτογραφία  PMcC IN Wash Dc
Οι παραλίες στο νησί Fraser
Αυστραλία
Φωτογραφία  Lc95
Στο φαράγγι του ουράνιου τόξου βρίσκονται οι πιο χρωματιστές παραλίες του νησιού Fraser, στην Αυστραλία. Οι παραλίες με τα ονόματα "The Cathedrals", "The Pinnacles" και "Red Canyon" είναι κάποιες παραλίες, στις οποίες η άμμος είναι χρωματιστή. Το χρώμα τους οφείλεται στον αιματίτη, ένα ορυκτό του σιδήρου. Καθώς το κύμα και ο αέρας μετακινούν την άμμο, 70 διαφορετικά χρώματα μπορεί να δει κανείς να εμφανίζονται.
Τα χρώματα φαίνονται ολοκάθαρα στα βράχια της παραλίας.
Πηγή φωτογραφίας
Η παραλία Vik
Ισλανδία
Φωτογραφία  Thew44
Το χωριό Vik βρίσκεται στην Ισλανδία, 180 χλμ. από το Ρευκιαβίκ. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παγετώνα Myrdalsjokull, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του ηφαιστείου Κάτλα.
Η παραλία του χωριού είναι αμμώδης κι έχει μαύρο χρώμα, που φυσικά οφείλεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα, που υπάρχει στην περιοχή.
Φωτογραφία  angvou
Η παραλία Ξι
Κεφαλλονιά
Φωτογραφία  Matlock-Photo
Νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, 8 χλμ. από το Ληξούρι βρίσκεται η δική μας κόκκινη παραλία. Η παραλία Ξι είναι μια ρηχή, αμμώδης παραλία με κόκκινο-κεραμιδί χρώμα. Η παραλία ονομάστηκε έτσι γιατί ο όρμος στον οποίο βρίσκεται μοιάζει με το γράμμα "ξι" του ελληνικού αλφαβήτου.
Φωτογραφία Matlock-Photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...