Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Όμορφα, γραφικά χωριά της Αγγλίας

Μια μικρή περιήγηση θα είναι σημερινή εγγραφή.
Λίγα λόγια και πολλές φωτογραφίες, για να γνωρίσουμε κάποια από τα όμορφα και γραφικά χωριά της Αγγλίας. 
Bibury
Το Bibury έχει τον τίτλο του πιο όμορφου χωριού της Αγγλίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Coln, στο Gloucestershire.
Τα γραφικά, πέτρινα σπίτια της Arlington Row με τις κεκλιμένες στέγες χτίστηκαν το 1380. Αρχικά ήταν καταστήματα εμπορίας μαλλιού. Αργότερα, τον 17ο αιώνα, μετατράπηκαν σε εξοχικές κατοικίες των υφαντουργών της εποχής.
Bourton-on-the-Water
Η Βενετία του Cotswolds. 
Αυτός ο τίτλος αποδίδεται στο Bourton, λόγω των τοξωτών, πέτρινων γεφυριών που ενώνουν τις όχθες του ποταμού Windrush, ο οποίος διασχίζει το χωριό. Βρίσκεται σε μια μεγάλη κοιλάδα στο Gloucestershire.
Burnsall 
Το Burnsall είναι ένα χωριό στο Craven, στην περιοχή του βόρειου Γιορκσάιρ. Βρίσκεται στον ποταμό Wharfe, στον οποίο βρίσκεται ένα πεντάτοξο γεφύρι. Λόγω της γοητευτικής θέσης του, το Burnsall αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας και για τους ψαράδες. Επίσης στο χωριό αυτό γίνονται πολλές τελετές, π.χ. γάμοι, καθώς και άλλες εκδηλώσεις.
Castle Combe
Το Castle Combe είναι ένα μικρό χωριό της Αγγλίας, στην περιοχή Wiltshire. Είναι γνωστό για την ομορφιά, αλλά και την ηρεμία του, καθώς και για τα ωραία κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της μεσαιωνικής εκκλησίας.
Το Clovelly είναι ένα ψαροχώρι και βρίσκεται στην περιοχή Torridge του Ντέβον. Είναι ένα σημαντικό τουριστικό θέρετρο, διάσημο για την ιστορία και την ομορφιά του. Γνωστός είναι ο εξαιρετικά απότομος, λιθόστρωτος κεντρικός δρόμος του, στον οποίο δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, αλλά γαϊδουράκια.
Φωτογραφία  Sylvia Okkerse
Φωτογραφία James.Stringer
Φωτογραφία James.Stringer
Φωτογραφία  Sylvia Okkerse
Το Lacock είναι ένα χωριό στο Wiltshire, 5 χλμ. από την πόλη Chippenham. Το χωριό ανήκει εξολοκλήρου στην περιβαλλοντική οργάνωση National Trust (μια οργάνωση, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, εργάζεται για τη διαφύλαξη και την προστασία των ακτών, της υπαίθρου και των κτιρίων της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας) και προσελκύει πολλούς επισκέπτες λόγω της εμφάνισής του, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο.  
Φωτογραφία  kassy humphreys
Φωτογραφία andyconniecox
Φωτογραφία  |roman soldier|
Φωτογραφία James.Stringer
Πηγή wikipedia

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...