Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Arashiyama-ένα εντυπωσιακό σκηνικό της φύσης

Στην Ιαπωνία, 25 χλμ. από το Κιότο, βρίσκεται η περιοχή Arashiyama. Ο ποταμός Qi διασχίζει την περιοχή και το βουνό, που ονομάζεται κι αυτό Arashiyama, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό της φύσης.
Φωτογραφία Agustin Rafael Reyes
Στην περιοχή υπάρχουν αξιοσημείωτα τουριστικά αξιοθέατα. Μερικά από αυτά είναι:
Το Πάρκο Πιθήκων Iwatayama
Φωτογραφία Noneotuho
Το πάρκο βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Arashiyama. Περισσότεροι από 170 πίθηκοι ζουν στο πάρκο. Παρόλο που είναι άγριοι, έχουν εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία. Οι επισκέπτες του πάρκου μπορούν να πλησιάζουν τα ζώα και να παίρνουν φωτογραφίες.
Η γέφυρα Togetsu-kyo
Φωτογραφία ryo324
Η γέφυρα αυτή είναι γνωστή για την υπέροχη θέα προς τις πλαγιές του βουνού, με τα φθινοπωρινά χρώματα και τις ανθισμένες κερασιές. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου Heian (794-1185) και ανακατασκευάστηκε το 1930.
Φωτογραφία Tomomarusan
Ο ναός Tenryu-ji
Φωτογραφία 663highland
Είναι ο κύριος ναός της σχολής Rinzai και ιδρύθηκε το 1339. Από το 1994 αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Φωτογραφία Fg2
Φωτογραφία 663highland
Το Kiyotaki
Ένα μικρό, γραφικό χωριό στους πρόποδες του βουνού Atago. Ένα αξιοσημείωτο ιερό του Σιντοϊσμού βρίσκεται εδώ.
Η διατηρητέα οδός Saga-Toriimoto
Φωτογραφία 663highland
Μεγάλο μέρος αυτού του δρόμου έχει διατηρηθεί στο ύφος της περιόδου Meiji (1868-1912). Πολλά από τα κτίρια είναι παραδοσιακά αρχοντικά (machiya), που ήταν ιδιωτικές κατοικίες. Σήμερα έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και καταστήματα.
Φωτογραφία 663highland
Φωτογραφία 663highland
Το Okochi Sanso
Φωτογραφία Hiroykio904
Ένα σπίτι με το παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ, που ανήκε στον Ιάπωνα ηθοποιό Denjiro Okochi. Η βίλα είναι ανοιχτή για το κοινό και είναι γνωστή για τον εντυπωσιακό κήπο της και την υπέροχη θέα προς την ευρύτερη περιοχή του Κιότο.
Φωτογραφία 663highland
Φωτογραφία 663highland
Το δάσος με τα μπαμπού
Φωτογραφία ipeei+janine
Τα μονοπάτια του δάσους με τα μπαμπού κάνουν ελκυστικό έναν περίπατο ή μια βόλτα με ποδήλατο. Όταν φυσάει μικρό αεράκι τα μπαμπού είναι υπέροχα, καθώς ταλαντεύονται.
Φωτογραφία terryy71
Πηγές 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...