Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Kinderdijk-το χωριό των ανεμόμυλων

Το Kinderdijk είναι ένα χωριό στην Ολλανδία και βρίσκεται 15 χλμ. ανατολικά του Ροτερντάμ. Βρίσκεται στη συμβολή δύο ποταμών, των Lek και Noord και είναι χτισμένο σε χαμηλό υψόμετρο, κάτω από της επιφάνεια της θάλασσας. 
Στο χωριό υπάρχουν 19 ανεμόμυλοι, που χτίστηκαν γύρω στο 1740. Σκοπός τους είναι η αποστράγγιση των νερών, αφού η περιοχή πλημμύριζε συχνά.
Φωτογραφία Lucas Hirschegger
Φωτογραφία bendystraw
Φωτογραφία Nat Shukova
Το όνομα Kinderdijk στα ολλανδικά σημαίνει "Το ανάχωμα του παιδιού". Υπάρχει ένας σχετικός μύθος, που λέει: στις πλημμύρες του 1421, όταν η φοβερή καταιγίδα είχε υποχωρήσει, κάποιος πήγε στην περιοχή σε ένα ανάχωμα που είχε δημιουργηθεί για να δει αν υπάρχει κάτι για να σωθεί. Σε απόσταση είδε μια ξύλινη κούνια να επιπλέει. Πλησίασε και είδε κάτι να κουνιέται. Ήταν μια γάτα, η οποία πήγαινε πέρα-δώθε μέσα στην κούνια, ώστε να μην πλημμυρίσει από νερά. Όταν η κούνια έφτασε στο ανάχωμα ο άνθρωπος με έκπληξη είδε ότι μέσα ήταν ένα μωρό που κοιμόταν. 
Φωτογραφία bendystraw
Φωτογραφία Nat Shukova
Το μέρος αυτό είναι μοναδικό στον κόσμο. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεμόμυλοι, σε μια τόσο μικρή περιοχή.
Οι ανεμόμυλοι του Kinderdijk είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στην Ολλανδία. Έχουν χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1997.
Φωτογραφία arnoalblas
Φωτογραφία arnoalblas
Φωτογραφία Nat Shukova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...