Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Καταρράκτες που πέφτουν στην θάλασσα

Τα τοπία με καταρράκτες είναι πανέμορφα και πολύ εντυπωσιακά. Φανταστείτε λοιπόν πως θα είναι εκείνες οι περιοχές του πλανήτη, στις οποίες υπάρχουν καταρράκτες που τα νερά τους πέφτουν απευθείας στη θάλασσα. Ένας συνδυασμός-θάλασσας, βράχων, καταρρακτών-εκπληκτικός.
Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον κόσμο, όπου οι καταρράκτες χύνονται απευθείας σε κάποιον ωκεανό και το θέαμα που προσφέρουν είναι υπέροχο. 
Απολαύστε τους!

Στην Νότιο Κορέα, στο νησί Jeju, βρίσκεται ο καταρράκτης Jeongbang. Αν και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της wikipedia, στην πραγματικότητα ο καταρράκτης αυτός δεν χύνεται απευθείας στην θάλασσα, αλλά σ' έναν προστατευμένο ορμίσκο. Είναι πολύ εντυπωσιακός με ύψος 12 μέτρων και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. 
Φωτογραφία avricha_
Στην Νότιο Αφρική, στην επαρχία Eastern Cape, μια περιοχή με πανύψηλους και απότομους γκρεμούς υπάρχουν πολλοί καταρράκτες που χύνονται απευθείας στον Ινδικό Ωκεανό. Ένας από αυτούς είναι ο καταρράκτης Bluff. Ακριβώς δίπλα του υψώνονται μέσα από τη θάλασσα ο τεράστιος Cathedral Rock.
Στο Καμερούν, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Kribi, βρίσκονται οι καταρράκτες Lobe. Οι πανέμορφοι καταρράκτες, των οποίων τα νερά χύνονται στον Ατλαντικό ωκεανό, είναι πολύ δημοφιλής προορισμός και συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.
Φωτογραφία Cameroon Travel Agency
Στη Γαλικία, την αυτόνομη περιοχή της Ισπανίας, στο Ézaro βρίσκεται ένας πανέμορφος καταρράκτης του οποίου τα νερά πέφτουν απευθείας στον Ατλαντικό ωκεανό. Ο καταρράκτης πέφτει από ύψος 40 μέτρων σε μια περιοχή που ξεχωρίζει για την φυσική ομορφιά της. 
Φωτογραφία AnaIzq
Στην Τουρκία, στην παραθαλάσσια πόλη Αττάλεια, ο καταρράκτης Karpuzkaldiran ρίχνει τα ορμητικά νερά του στη Μεσόγειο θάλασσα. Έχει ύψος 30 μέτρα και τα νερά του αναβλύζουν κάτω από τεράστιους βράχους, με μεγάλη δύναμη.
Φωτογραφία Haaveilla
Στο νησί Skye, το μεγαλύτερο νησί των Εσωτερικών Εβρίδων, στη δυτική ακτή της Σκωτίας θα συναντήσουμε το Kilt Rock. Πρόκειται για έναν τεράστιο βράχο με στήλες βασάλτη, που μοιάζουν με τις πιέτες της σκωτσέζικης φούστας (κιλτ). Σ' αυτό οφείλει το όνομά του. Πάνω από το βράχο αυτό, από ύψος 55 περίπου μέτρων, πέφτουν στον ωκεανό τα νερά του καταρράκτη Mealy.
Φωτογραφία Kerrie Ann
Στη Νορβηγία, στη δυτική πλευρά του φιόρδ Geirangerfjorden, βρίσκεται ο καταρράκτης De Syv Søstrene-Επτά Αδελφές. Επτά ξεχωριστές ροές σχηματίζουν τον 39ο ψηλότερο καταρράκτη της Νορβηγίας. Η ψηλότερη από τις επτά ροές πέφτει από ύψος 250 μέτρων. Ακριβώς απέναντι από το φιόρδ, υπάρχει άλλος ένας καταρράκτης, που ονομάζεται Friaren, δηλαδή "Ο μνηστήρας". Ο θρύλος λέει, ότι από τη μια μεριά του φιόρδ οι επτά αδελφές χορεύουν παιχνιδιάρικα στο βουνό και ο μνηστήρας τις φλερτάρει από μακριά.
Φωτογραφία  mosesharold
 Φωτογραφία  Sergey Ashmarin
Στο παραθαλάσσιο χωριό Tresaith της Ουαλίας θα συναντήσουμε έναν ακόμα καταρράκτη, του οποίου τα νερά πέφτουν στην θάλασσα. Σχηματίζεται από τον ποταμό Saith και αποτελεί αξιοθέατο του όμορφου χωριού, μαζί με την αμμώδη παραλία του.
 Φωτογραφία Martyn.Smith.
Στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ο επόμενος καταρράκτης, που ονομάζεται Alamere. Πέφτει από ύψος 12 μέτρων στην παραλία Point Reyes και είναι ο ένας από τους δύο καταρράκτες που βρίσκονται στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και χύνονται απευθείας στη θάλασσα.
 Φωτογραφία  Sandeep Mopuru
Ο δεύτερος είναι ο καταρράκτης McWay, ένας πολύ όμορφος καταρράκτης, ο οποίος πέφτει από ύψος 25 μέτρων περίπου. Ο καταρράκτης τροφοδοτείται από υπόγειες πηγές και το νερό ρέει συνεχώς όλο το χρόνο.
 Φωτογραφία  Beefus
Στη Χαβάη, στην καταπράσινη κοιλάδα Waipio, όπου γιγάντιοι βράχοι υψώνονται πάνω από 600 μέτρα, βρίσκονται αρκετοί καταρράκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Waiulili,  του οποίου τα νερά πέφτουν απευθείας στον ωκεανό.
 Φωτογραφία  Lloyd Legaspi
Στη Βραζιλία, η πόλη Paraty αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Βρίσκεται στον κόλπο Ilha Grande, που φημίζεται για τα τροπικά δάση, τα βουνά, τις παραλίες και τους καταρράκτες. Ένας από αυτούς είναι ο καταρράκτης Saco Bravo. Η πρόσβαση σε αυτόν είναι δύσκολη, απαιτεί πολύωρη πεζοπορία, αλλά το τοπίο αποζημιώνει την προσπάθεια.
 Φωτογραφία planetair
Στην νοτιοανατολική γωνία της Τασμανίας βρίσκεται η χερσόνησος Tasman. Η εκπληκτική ακτογραμμή της περιοχής περιλαμβάνει μερικές από τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές της Αυστραλίας. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και ο Κόλπος με τους Καταρράκτες-Waterfall Bay-καταρράκτες που δημιουργούνται από τα νερά της βροχής και χύνονται από ψηλά, απευθείας στη θάλασσα.
 Φωτογραφία philrickerby
Στα φιόρδ της Νέας Ζηλανδίας υπάρχουν αρκετοί καταρράκτες, που τα νερά τους πέφτουν στη θάλασσα. Στο Doubtful Sound συναντάμε τον καταρράκτη Helena, ο οποίος έχει ύψος 200 μέτρων
 Φωτογραφία drayy
 και τον καταρράκτη Lady Alice με ύψος 200 ή 280 μέτρα.
 Φωτογραφία Mark Osborne503
Στο, εκπληκτικής ομορφιάς, φιόρδ Milford Sound συναντάμε τον καταρράκτη Lady Bowen, που σχηματίζεται από τον ποταμό Bowen και έχει ύψος 162 μέτρα.
 Φωτογραφία Yvon from Ottaw
Για το τέλος άφησα έναν καταρράκτη που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο της wikipedia. Βρίσκεται στην Ελλάδα και πρόκειται για τον καταρράκτη Κρεμαστό Νερό, στη Σαμοθράκη. Ο καταρράκτης αυτός πέφτει από ύψος 180 μέτρων σε μια βραχώδη περιοχή.
 Φωτογραφία  suboceana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...