Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τα παπαγαλάκια του ήλιου

Είναι από τους πιο όμορφους παπαγάλους κι αυτό το οφείλουν στο λαμπερό χρωματισμό τους. Το χρυσοκίτρινο χρώμα δημιουργεί αντίθεση με το πορτοκαλί που έχουν γύρω από τα μάτια τους, στην κοιλιά και στην πλάτη. Τα φτερά τους έχουν πράσινο και μπλε με κίτρινες άκρες. Η μακριά ουρά τους έχει λαδί χρώμα και η άκρη της είναι μπλε.
Φωτογραφία Calvert Sin
Πρόκειται για τους παπαγάλους Aratinga solstitialis, όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, ή αλλιώς "Παπαγαλάκια του ήλιου". Είναι παπαγάλοι μεσαίου μεγέθους με καταγωγή είναι από τη βορειοανατολική Νότια Αμερική. Τα όμορφα παπαγαλάκια έχουν μήκος 30 εκατοστών συνήθως και το βάρος τους είναι κατά μέσο όρο 100 γραμμάρια. 
Φωτογραφία Chris Williamson
Είναι κοινωνικά και συνήθως ζουν σε ομάδες των 30 ατόμων. Τρέφονται κυρίως με φρούτα, λουλούδια, μούρα, καρύδια και άλλα παρόμοια. Το αρσενικό και το θηλυκό είναι παρόμοια στην εμφάνιση, αλλά και στη συμπεριφορά, παρόλο που δεν είναι πολλά στοιχεία γνωστά για τη συμπεριφορά τους στην άγρια φύση. 
Φωτογραφία rebeccas6suns
Η διάρκεια ζωής τους στην άγρια φύση δεν είναι γνωστή. Στην αιχμαλωσία ζουν 25-30 χρόνια.Το είδος απειλείται από την απώλεια των ενδιαιτημάτων και από την εμπόρευσή του ως κατοικίδιο, γι' αυτό κι έχει συμπεριληφθεί στην Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών.
Φωτογραφία  Langham Birder
Φωτογραφία  Autophocus
Φωτογραφία jinterwas
Φωτογραφία SandyCole
Φωτογραφία Doug Janson
Φωτογραφία  LFGonçalves
Φωτογραφία  AnnaStells
Φωτογραφία  notjes1966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...