Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Huangshan - το ωραιότερο βουνό της Κίνας

Αυτή η μικρή γέφυρα ενώνει δύο τεράστιες γρανιτένιες κορυφές και αποτελεί μέρος ενός ορεινού μονοπατιού στην οροσειρά Huangshan, στην Κίνα. Είναι η γέφυρα Buxian και κατασκευάστηκε το 1987. Ονομάζεται επίσης και "Το περπάτημα της νεράιδας" και είναι δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και αγαπημένος προορισμός για πεζοπόρους και φυσιολάτρες.
Το μονοπάτι διέρχεται μέσα από το Xihai Grand Canyon, μια γραφική περιοχή της Κίνας με πλούσια βλάστηση. Σε μια έκταση 25 τετρ. χλμ. κυριαρχούν πολλοί βραχώδεις σχηματισμοί, φανταστικές κορυφές και θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.
Φωτογραφία Phil~
Φωτογραφία  lwlauhk
Η οροσειρά Huangshan βρίσκεται στην ανατολική Κίνα και είναι ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενταγμένο στον κατάλογο της Ουνέσκο από το 1990.  Τα βουνά σχηματίστηκαν  περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το υπέροχο φυσικό τοπίο περιλαμβάνει γρανιτένιους ογκόλιθους,  καταρράκτες, σπήλαια, λίμνες και θερμές πηγές. Οι επιβλητικές  βουνοκορφές, που το υψόμετρό τους ξεπερνά τα 1.000 μέτρα, προσφέρουν θέα πάνω από τα σύννεφα, που είναι γνωστή ως "Θάλασσα των νεφών". Η ψηλότερη απ' όλες φτάνει στα 1.864 μέτρα και είναι η κορυφή Lianhua ή αλλιώς "η κορυφή του άνθους του λωτού" 
Φωτογραφία vvish
Η οροσειρά είναι γνωστή για την πυκνή βλάστηση, τα όμορφα πεύκα, τις παράξενες γρανιτένιες κορυφές.την υπέροχη ανατολή του ήλιου και την επίσης εκπληκτική δύση του. Στις πλαγιές του βουνού έχουν λαξευθεί πέτρινα σκαλοπάτια, περισσότερα από 60.000 σε όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο πότε ξεκίνησε η κατασκευή τους, αλλά πιστεύεται ότι είναι 1.500 ετών.
Φωτογραφία  Kwong Yee Cheng
Φωτογραφία  號獃 H.D
Φωτογραφία Arne Hückelheim
Στα Κίτρινα Βουνά, όπως μεταφράζεται το όνομα Huangshan, πολλοί βραχώδεις σχηματιστεί έχουν ονόματα. Ονόματα όπως,  "ανάποδη μπότα", "η κυρία που παίζει πιάνο", "το σκυλί που κοιτά τον ουρανό", "ο άνδρας με τα ξυλοπόδαρα". Αλλά και οι κορυφές έχουν τα δικά τους ονόματα: αψιδωτή, εννέα δράκοι, διπλό μπαμπού, πέτρινο μαξιλάρι, πέτρινο κρεβάτι κ.ά.  Ακόμα και σε κάποια από τα πεύκα έχουν δοθεί ονόματα. 
Φωτογραφία Maoli
Φωτογραφία  wwang5
Αυτό το τόσο επιβλητικό μέρος δεν θα μπορούσε να συνοδεύεται και από τους ανάλογους θρύλους. Ένας θρύλος αναφέρει ότι τα βουνά Huangshan ήταν η θέση από την οποία ο θρυλικός Κίτρινος Αυτοκράτορας, ο οποίος θεωρείται εμπνευστής του κινέζικου πολιτισμού, ανέβηκε στον ουρανό. Άλλος θρύλος λέει, ότι σε αυτά τα βουνά ο Κίτρινος Αυτοκράτορας "καλλιέργησε τον ηθικό χαρακτήρα". Τέλος, σύμφωνα με άλλο θρύλο εδώ είναι ο τόπος εύρεσης του πολυπόθητου ελιξιρίου της αθανασίας, από τον ίδιο αυτοκράτορα, ο οποίος όρισε ως τόπο κατοικίας των αθανάτων τις 72 κορυφές των βουνών. Η οροσειρά έχει ιδιαίτερη θέση στη κινέζικη τέχνη και λογοτεχνία. Ποιητές και ζωγράφοι εμπνεύστηκαν από την επιβλητική ομορφιά των βουνών, για τα οποία γράφτηκαν περισσότερα από 20.000 ποιήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...