Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Γνωριμία με το χαριτωμένο quokka

Το quokka είναι ένα μικρό μαρσιποφόρο ζώο που απαντάται στα μικρά νησιά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας. Φυτοφάγο, κυρίως νυκτόβιο, με βάρος από 2,5-5 κιλά, μήκος 40-54 εκατοστά και μια μακριά ουρά που φτάνει τα 25-30 εκατοστά. Μοιάζει πολύ με ένα μικρό καγκουρό και μπορεί εύκολα να αναρριχηθεί σε μικρά δέντρα και θάμνους.
Το quokka ήταν ένα από τα πρώτα θηλαστικά που αντίκρισαν οι Ευρωπαίοι όταν έφτασαν στην Αυστραλία. Υπάρχουν αναφορές ναυτικών (το 1658 και 1696) για "μια άγρια γάτα" ή για "γίγαντες αρουραίους".
Η Κόκκινη Λίστα της IUCN κατατάσσει το quokka ως ευάλωτο λόγω της μείωσης των πληθυσμών και την απώλεια των ενδιαιτημάτων από την υλοτομία και την ανάπτυξη. Αλεπούδες, σκύλοι και γάτες αποτελούν απειλή για τα μικρά μαρσιποφόρα στην ηπειρωτική χώρα.  Στο νησί Rottnest, που είναι απαλλαγμένο από τις αλεπούδες, υπάρχει μεγάλος πληθυσμός τους. 
Φωτογραφία  mackerelstripes
Το χαρακτηρίζουν ως το πιο ευτυχισμένο ζώο του πλανήτη λόγω της χαμογελαστής έκφρασης στο πρόσωπό του. Δεν ξέρω αν είναι ευτυχισμένο, σίγουρα όμως είναι χαριτωμένο.
Φωτογραφία mustafagavsar
Φωτογραφία Special Kylie
Φωτογραφία  katherine_rock_photos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...