Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Περιστρεφόμενες φλόγες-Fire Whirls

Οι Fire Whirls (περιστρεφόμενες φλόγες) δημιουργούνται από δυο ευδιάκριτους παράγοντες, είτε από ανεμοστρόβιλο που περιστρέφεται κοντά σε δασική περιοχή που καίγεται ή από περιστρεφόμενη δίνη φλόγας που εμφανίζεται σε μια περιοχή λόγω της πολύ υψηλής θερμότητας σε μια στενή εγγύτητα.  Πολλές φορές οι περιστρεφόμενες φλόγες μπορούν να φθάσουν το μισό μίλι σε ύψος.
Αυτές οι περιστρεφόμενες φλόγες, όπως καταλαβαίνετε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Στον σεισμό του Great Kanto το 1923 στην Ιαπωνία, είχε δημιουργηθεί μια περιστρεφόμενη πυρκαγιά λόγω μιας ογκώδους θύελλας μετά από βομβαρδισμό. Η πυρκαγιά αυτή σκότωσε περίπου 38.000 ανθρώπους που είχαν μπει μέσα σε έναν μικρό χώρο (Former Army Clothing Depotο )κατά την διάρκεια του σεισμού.
Οι περιστρεφόμενες φλόγες δημιουργούνται όταν συγκλίνει ένα θερμό updraft (κενό αέρα) με την πυρκαγιά. Οι περισσότερες περιστρεφόμενες φλόγες είναι μεταξύ 30 έως 200 ποδιών σε ύψος και κάτω από 10 πόδια σε πλάτος. Διαρκούν γενικά πολύ λίγα λεπτά, αλλά κάποιες φορές έχουν διαρκέσει και περισσότερο από 20 λεπτά.
Η εικονογράφηση έγινε από τη niki με εικόνες από το διαδίκτυο
Το διαβάσαμε από το: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...