Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ilha de Queimada Grande-ένας παράδεισος μόνο για φίδια

Ilha de Queimada Grande.
Έτσι ονομάζεται ένα νησί στη Βραζιλία, με έκταση 430.000 τετρ. μέτρα στο οποίο απαγορεύεται να πάνε άνθρωποι. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. 
Ο λόγος;;; Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, που είναι  πολλά δηλητηριώδη φίδια του είδους Bothrops insularis που είναι γνωστά και ως "χρυσά lancehead". Είναι από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο. Ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων από οποιοδήποτε άλλο φίδι στη Βόρεια και Νότια Αμερική.
Φωτογραφία Prefeitura Municipal de Itanhaém
Οι ντόπιοι λένε ότι, σε κάθε τετρ. μέτρο του νησιού υπάρχουν πέντε φίδια. Σε ντοκυμαντέρ του Discovery Channel αναφέρεται ότι σε κάθε τετρ. μέτρο υπάρχει ένα φίδι. 
Τα φίδια βρίσκονται παντού: στο έδαφος, στα δέντρα, στις παραλίες. Έχουν κάνει σπίτι τους ακόμα και το φάρο που υπάρχει στο νησί.
Τρέφονται με έντομα, σαύρες, πεταλούδες και με τα αποδημητικά πουλιά που ξεκουράζονται στο νησί την περίοδο της μετανάστευσης.
Φωτογραφία gjtatters
Το είδος αυτό του φιδιού είναι το μοναδικό στο νησί και απειλείται με εξαφάνιση, ακριβώς γιατί ζει μόνο εκεί. Μια πυρκαγιά στο νησί θα μπορούσε να το εξαφανίσει.
Το νησί αυτό μπορεί να είναι κόλαση για τους ανθρώπους, αλλά σίγουρα είναι παράδεισος για τα φίδια. Είναι ένας τόπος στον οποίο έχουν άφθονη τροφή και κανείς, άνθρωπος ή άλλο ζώο, δεν τα κυνηγά. Επιπλέον  η κυβέρνηση της Βραζιλίας τα προστατεύει. 
Φωτογραφία photoinnatura
Οι ντόπιοι διηγούνται δύο ιστορίες σχετικές με το νησί. Ένας ψαράς περιπλανιόταν στο νησί μαζεύοντας μπανάνες. Κάποιο φίδι τον δάγκωσε και επέστρεψε στη βάρκα, όπου και βρέθηκε νεκρός μετά από λίγες μέρες.
  Η δεύτερη ιστορία λέει: Στο νησί ζούσε ο φαροφύλακας με την οικογένειά του. Μια νύχτα, φίδια μπήκαν από το παράθυρο και επιτέθηκαν στους ανθρώπους. 
Προσπαθώντας να φτάσουν στο σκάφος τους και να ξεφύγουν, τους δάγκωσαν φίδια που βρίσκονταν πάνω σε κλαδιά δέντρων.
Υπάρχει κανείς που θα ήθελε να επισκεφτεί αυτό το νησί;;;
Φωτογραφία Prefeitura Municipal de Itanhaém
Πηγές 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...