Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μονοπάτια που αξίζουν να περπατήσετε

Υπάρχουν χιλιάδες διαδρομές σε όλο τον κόσμο, που είναι γνωστές για το όμορφο φυσικό περιβάλλον και την εκπληκτική θέα που προσφέρουν. Κάποιες από αυτές τις διαδρομές είναι μοναδικές. Πολλοί άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο επισκέπτονται τα μέρη που θα δείτε στη σημερινή εγγραφή , για να απολαύσουν αυτές τις όμορφες και μοναδικές διαδρομές.
Ελπίζω να απολαύσετε τη βόλτα!!
Wisteria Tunnel-Ιαπωνία
Σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι μοιάζει το Wisteria Tunnel στην Ιαπωνία. Αποτελεί μέρος του κήπου Kawachi Fuji, που βρίσκεται στην πόλη Kitakyushu. Στον κήπο αυτό κυριαρχούν οι ουιστέριες ή γλυτσίνιες, όπως αλλιώς λέγονται. 
Στην Ιαπωνία τα φυτά αυτά είναι γνωστά και ως Fuji. Στα μέσα του Απριλίου ανθίζουν και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα εντυπωσιακά μωβ άνθη τους, αλλά και άσπρα, ροζ, κίτρινα και κόκκινα κρέμονται σε ταξιανθίες και δημιουργούν ένα παραμυθένιο τούνελ μέσα στον κήπο.
Λίμνες Plitvice-Κροατία
Φωτογραφία Byrek
Το Εθνικό Πάρκο των λιμνών Plitvice είναι γνωστό για τις 16 λίμνες του, οι οποίες ξεχωρίζουν για τα χρώματά τους, που κυμαίνονται από γαλάζιο έως πράσινο, γκρι ή μπλε. Οι λίμνες αποτελούν πολυσύχναστο τουριστικό αξιοθέατο της Κροατίας με περισσότερους από 1.200.000 επισκέπτες ετησίως. 
Φωτογραφία Li-sung
Με σκοπό την στενότερη και πιο άμεση επαφή των επισκεπτών με το φυσικό περιβάλλον έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια κατάλληλα για πεζοπορία. Βέβαια υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί. Οδηγοί και πινακίδες βοηθούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα το Εθνικό Πάρκο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ "Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς".
Φωτογραφία erikwestrum
Το δάσος των μπαμπού-Ιαπωνία
Φωτογραφία ippei + janine
Στην Ιαπωνία, 25 χλμ. από το Κιότο, βρίσκεται η περιοχή Arashiyama. Ο ποταμός Qi διασχίζει την περιοχή και το βουνό, που ονομάζεται κι αυτό Arashiyama, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό της φύσης. Ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής είναι το δάσος με τα μπαμπού.
Φωτογραφία Casey Yee 
Τα μονοπάτια του δάσους κάνουν ελκυστικό έναν περίπατο ή μια βόλτα με ποδήλατο. Όταν φυσάει μικρό αεράκι τα μπαμπού είναι υπέροχα, καθώς ταλαντεύονται.
Φωτογραφία  Casey Yee
Το τούνελ της αγάπης-Ουκρανία
Κοντά στην πόλη Klevan της Ουκρανίας βρίσκεται ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου. Το "Τούνελ της αγάπης". Δέντρα που έχουν φυτευτεί το ένα κοντά στο άλλο, ενώνονται και σχηματίζουν μια παραμυθένια πράσινη σήραγγα απίστευτης ομορφιάς.
Το τούνελ είναι πολύ δημοφιλές σε ζευγάρια, τα οποία το επισκέπτονται προκειμένου να δώσουν ένα φιλί και να κάνουν μια ευχή. Αν η αγάπη είναι ειλικρινής τότε η ευχή θα πραγματοποιηθεί.
Το "Τούνελ της αγάπης" είναι το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής και μια από τις ομορφότερες της Ουκρανίας.
Hermanus-Νότια Αφρική
Φωτογραφία PhilippN
Η πόλη Hermanus βρίσκεται στη Νότια Αφρική, στη νότια ακτή του Κέιπ Τάουν. Είναι γνωστή ως ένα μέρος από το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις φάλαινες Southern Right, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Πολλά καλοδιατηρημένα μονοπάτια πεζοπορίας περιβάλλουν την πόλη. 
Φωτογραφία windsorhotel
Το πιο διάσημο είναι το Cliff Path, το οποίο  εκτείνεται σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από το νέο λιμάνι έως την παραλία Grotto. Μια διαδρομή 10 χλμ. απ' όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει τις φάλαινες και να έχει μια υπέροχη θέα στη θάλασσα.
Φωτογραφία PAKAL13
Ha'ikū Stairs-Χαβάη
Στο νησί Oʻahu της Χαβάης βρίσκεται το μονοπάτι Ha'ikū Stairs ή αλλιώς "Μονοπάτι προς τον ουρανό". Είναι ένα απότομο μονοπάτι και από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο. 3.922 σκαλιά οδηγούν στην κορυφή της οροσειράς Koolau. 
Πηγή φωτογραφίας
Οι σκάλες σε μερικά σημεία είναι αρκετά απότομες που μερικές φορές μοιάζουν να εξαφανίζονται μέσα στα σύννεφα που «αγκαλιάζουν» το βουνό, δίνοντας την εντύπωση ενός πραγματικά τρομακτικού αλλά και εκπληκτικού συνάμα τοπίου. Η θέα που προσφέρει το μονοπάτι το κάνει αξιομνημόνευτο.
Πηγή φωτογραφίας
Σαντορίνη-Ελλάδα
Φωτογραφία lotsofgreendrums
Ένα νησί που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη ομορφιά του. Η ηφαιστειακή μορφολογία του έχει συντελέσει σε αυτό. Η διαδρομή από το παλιό λιμάνι μέχρι τα Φηρά προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών. Γαϊδουράκια και μουλάρια, φροντισμένα και καθαρά ανεβαίνουν 585 σκαλιά εκτελώντας 4-5 διαδρομές ημερησίως.
Φωτογραφία Ray Maines
Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια όταν μετέφεραν τα εμπορεύματα που έφερναν τα πλοία ψηλά στην πρωτεύουσα για να εφοδιαστεί το νησί με όλα τα απαραίτητα, αλλά και αντίστροφα, για να φορτωθούν σταφύλια, πεπόνια, φάβες, ψάρια και κρασιά από τις εύφορες πεδιάδες και πλαγιές και να διοχετευτούν στις αγορές του Πειραιά και της Αθήνας.
Φωτογραφία Northy8
Τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στο νησί. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κύρια δουλειά τους είναι να ανεβοκατεβάζουν τους επισκέπτες από τη πόλη των Φηρών στο παλαιό λιμάνι (όρμο των Φηρών) όπου αγκυροβολούν τα κρουαζιερόπλοια, καθώς επίσης και από τη πόλη της Οίας στο λιμάνι της. Είναι εξαιρετικά στο να προσέχουν τα βήματα τους στα δύσκολα σκαλοπάτια και ξέρουν την διαδρομή τους με κλειστά τα μάτια.
Φωτογραφία Vaedri1
Το Σινικό Τείχος-Κίνα
Φωτογραφία Jakub Hałun
Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα το Μέγα Σινικό Τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,80 χλμ. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του τείχους είναι εκεί που διασχίζει πολύ απότομες πλαγιές. Η διαδρομή μήκους 10,5 χλμ. από το Jinshanling έως το Simatai είναι μια εμπειρία αξέχαστη. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν 5 περάσματα, 67 πύργοι και 2 φάροι. Τα μεγαλοπρεπή παρατηρητήρια υψώνονται σε υψόμετρο 700 μέτρων.
Φωτογραφία Jakub Hałun
Το αρχικό τμήμα του τείχους έχει αποκατασταθεί στην αρχική του κατάσταση. Πλησιάζοντας όμως προς το Simatai παρουσιάζει σημαντική φθορά. Η πεζοπορία διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η υπέροχη θέα αποζημιώνει. Το τοπίο σε κάθε εποχή του έτους είναι υπέροχο. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, νωρίς το πρωί, μια εκπληκτική θέα περιμένει τους επισκέπτες, γνωστή ως "θάλασσα από σύννεφα".
Φωτογραφία Jakub Hałun
Dark Hedges-Ιρλανδία
Φωτογραφία pilot-tim
Η υπέροχη λεωφόρος με τις οξιές κοντά στο μικρό χωριό Armoy, στη βόρεια Ιρλανδία. Οξιές, περισσότερες από 100 και μεγαλύτερες των 300 χρόνων, ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο.
Φωτογραφία rbscan
Τα δέντρα φυτεύτηκαν από την οικογένεια Stuart τον 18ο αιώνα. Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό και ιδιαίτερο τοπίο, ώστε να εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη καθώς πλησίαζε στο αρχοντικό τους, το Gracehill House.
Φωτογραφία (Padda) Paola Grassi
Είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία στην βόρεια Ιρλανδία. Ο μύθος λέει ότι "Grey Lady" στοιχειώνει το δρόμο με τις οξιές. Εμφανίζεται κατά το σούρουπο, ανάμεσα στα δέντρα. Γλιστράει αθόρυβα στο δρόμο και εξαφανίζεται όταν φτάνει στην τελευταία οξιά.
Φωτογραφία David Broadbent
Μερικοί λένε ότι είναι το φάντασμα μιας καμαριέρας από ένα γειτονικό σπίτι, που πέθανε μυστηριωδώς πριν από αιώνες. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα χαμένο πνεύμα από ένα εγκαταλειμμένο νεκροταφείο, που πιστεύεται ότι βρίσκεται κρυμμένο στα χωράφια γύρω. 
Φωτογραφία manyfires
Πηγές  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Νίκη και Χριστός Ανέστη. Πολύ όμορφες οι διαδρομές αυτές και θα ήθελα πολύ να τις περπατήσω πλην ίσως της Χαβάης με τα απότομα σκαλοπάτια της!!!!!!!!!!!!! Στη Σαντορίνη πάντως έκανα αυτήν τη διαδρομή με γαϊδουράκι και ήταν αξέχαστη.
    Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άννα!! Χρόνια πολλά!! Όλες οι διαδρομές είναι εντυπωσιακές και σίγουρα αξέχαστες εμπειρίες!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...