Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ονειρευόμενος την τίγρη

Στη νοτιοδυτική Hangzhou, στην επαρχία Zhejiang στην Κίνα βρίσκεται μια γραφική, ιστορική τοποθεσία. Πρόκειται για μια πηγή με ένα όμορφο γλυπτό, που ονομάζεται "Dreaming of the Tiger". Το εντυπωσιακό γλυπτό απεικονίζει έναν άνδρα, που φαίνεται να κοιμάται, ενώ δύο τίγρεις τον πλησιάζουν έρποντας.
Η αίσθηση που αποπνέει το γλυπτό  είναι ηρεμία και γαλήνη, σε αντίθεση με την εικόνα του άμεσου κινδύνου στον οποίο έχει εκτεθεί ένας απροστάτευτος άνθρωπος, καθώς τον πλησιάζουν δύο άγρια θηρία. Η κατασκευή είναι πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον και το θέμα της μαρτυρά την προέλευση της πηγής. 
Πηγή φωτογραφίας
Ο μύθος μιλάει για έναν μοναχό που άφησε το ναό αναζητώντας νερό. Έπεσε για ύπνο κι ένα αθάνατο πνεύμα του μίλησε στο όνειρό του, λέγοντάς του ότι δύο τίγρεις θα φανερώσουν μια πηγή στην περιοχή. Όταν ξύπνησε ο μοναχός είδε τις τίγρεις να σκάβουν το έδαφος δημιουργώντας ένα πίδακα νερού.
Η όμορφη πηγή βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Daci και είναι πολύ δημοφιλής για το νερό της, που θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα στην Κίνα. Οι επισκέπτες ταξιδεύουν ως εκεί για να δοκιμάσουν το περίφημο τσάι Longjing, που φτιάχνεται με το νερό αυτό. Η πηγή είναι ο τόπος ταφής του βουδιστή μοναχού Ji Gong, ο οποίος αποτελεί για τους Κινέζους λαϊκή θρησκευτική θεότητα.
Φωτογραφία   Daisy Zhi
Πηγές 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...