Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Bonito-οικοτουρισμός στη Βραζιλία

Στην περιοχή Mato Grosso do Sul της Βραζιλίας βρίσκεται ο δήμος Bonito, που αποτελεί την καρδιά του οικολογικού τουρισμού στη Βραζιλία. Είναι στη μέση μιας περιοχής που της έχει αποδοθεί η ονομασία "Κεντροδυτική Καραϊβική", λόγω του απίστευτου μπλε χρώματος των νερών της. Στο έδαφος υπάρχει απίστευτη ποσότητα ασβεστόλιθου. Το νερό των ποταμών περνά από ένα φυσικό φίλτρο και όλες οι ακαθαρσίες και προσμείξεις κατακάθονται στον πυθμένα, καθιστώντας τα ποτάμια αυτά από τα πιο καθαρά και διαυγή του κόσμου. Σφύζουν επίσης από ζωή, αφού ένας αριθμός ψαριών και φυτών έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το, πλούσιο σε ασβέστιο, περιβάλλον.

Υπάρχουν περισσότερες από 30 τοποθεσίες στις οποίες ο επισκέπτης του Bonito μπορεί να περιηγηθεί. Διοργανώνονται εκδρομές με σκοπό τη γνωριμία και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Οι αρχές προωθούν την ανάπτυξη του τουρισμού και ταυτόχρονα ελέγχουν τον αριθμό των επισκεπτών, με σκοπό την προστασία της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα είναι:

Abismo Anhumas
Μια άβυσσος! Καταρρίχηση με σχοινί, μέσα σε μια υπόγεια σπηλιά και σε βάθος 72 μέτρων, θα οδηγήσει σε μια κρυστάλλινη λίμνη με βάθος 80 μέτρων και με έκταση ίση με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις αποκαλύπτουν την εκπληκτική ομορφιά αυτού του τόπου: μερικούς από τους μεγαλύτερους υποβρύχιους σταλαγμίτες στον κόσμο, με ύψος μέχρι και 18 μέτρα.
Rio da Prata
Το ασημένιο ποτάμι! Μια εκδρομή σε αυτό περιλαμβάνει: κρυστάλλινα νερά και πολλά ψάρια για τους λάτρεις των καταδύσεων κι ένα όμορφο παρθένο δάσος με πλούσια χλωρίδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία.
Aquário Natural 
Το φυσικό ενυδρείο! Η περιήγηση ξεκινά με μια βόλτα 25 λεπτών με τα πόδια μέσα από τη ζούγκλα, ακολουθεί κατάδυση με αναπνευστήρα για 900  μέτρα, στην οποία ο επισκέπτης κολυμπά με τα ψάρια δίπλα του και μπορεί να απολαύσει και να εκτιμήσει την υποβρύχια βλάστηση. Η εκδρομή ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας.
 Φωτογραφία O Fuji
Circuito Arvorismo
Ο κύκλος των δέντρων! ένα ταξίδι περιπέτειας, ψηλά στις κορυφές των δέντρων πάνω σε γέφυρες, που έχουν κατασκευαστεί στα δέντρα σε ύψος από 10-20 μέτρα.
Gruta do Lago Azul
Το σπήλαιο της γαλάζιας λίμνης! Δεκάλεπτη πεζοπορία μέσα σε ένα σπήλαιο, που ανακαλύφθηκε το 1924, οδηγεί σε μια λίμνη με γαλάζια κρυστάλλινα νερά και βάθος 90 μέτρων. Η λίμνη αυτή καθιστά το σπήλαιο ένα από τα μεγαλύτερα πλημμυρισμένα σπήλαια του κόσμου.
 Φωτογραφία Michael Schwab
Φωτογραφία Tan See Yun
Lagoa misteriosa
Η μυστηριώδης λιμνοθάλασσα! Μια λίμνη που συναρπάζει τους επισκέπτες της με το βάθος της και τα διάφανα νερά της. Η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά η προσπάθεια αξίζει τον κόπο και αποζημιώνεται με ένα υπέροχο φυσικό τοπίο.
Φωτογραφία Prodoskine 
Φωτογραφία hiddenpousadasbrazil 
To Bonito και η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από ποτάμια και ρυάκια. Αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν μικρούς, αλλά πανέμορφους καταρράκτες. Οι καταρράκτες του ποταμού Peixe, οι καταρράκτες Aquidabã, οι ψηλότεροι της περιοχής με θέα στους λόφους  Bodoquena, το πάρκο των καταρρακτών-ένα μονοπάτι που διέρχεται από έξι καταρράκτες δημιουργούν όμορφα σκηνικά της φύσης.
Κρυστάλλινα ποτάμια, καταρράκτες και φυσικές πισίνες, σπηλιές που κρύβουν μερικές από τις μεγαλύτερες φυσικές ομορφιές της Βραζιλίας, καθιστούν την περιοχή του Bonito μία από τις ομορφότερες της Βραζιλίας. 
Φωτογραφία Silvia Kill
Φωτογραφία Silvia Kill 
 Φωτογραφία Joe_Baba
 Φωτογραφία Silvia Kill
Πηγές 1 2 3 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...