Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μια "βουτιά" στο δάσος

Στα Ιαπωνικά ονομάζεται Shinrin-yoku και στα Κορεάτικα Sanlimyok. Θεωρείται ότι έχει την ίδια αξία και σημασία με τη φυσική αρωματοθεραπεία. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικρή βόλτα στο δάσος. Ο αγγλικός όρος είναι forest bathing!

Μια βόλτα στο δάσος για χαλάρωση και αναψυχή έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτό το επιβεβαιώνει και η επιστήμη. Μερικές ώρες στο δάσος και ο ανθρώπινος οργανισμός, με την αναπνοή, γεμίζει από τις πτητικές ουσίες που προέρχονται από τα δέντρα. 
Ονομάζονται phytoncides και είναι αιθέρια έλαια του ξύλου. Έχουν αντιμικροβιακή δράση και προστατεύουν τα φυτά που τα απελευθερώνουν από τη σήψη, καθώς και από ορισμένα έντομα και ζώα. Το πεύκο π.χ. περιέχει άλφα-πινένιο, καρένιο, μυρσένιο και άλλα τερπένια. Περισσότερες από 5.000 πτητικές ουσίες προστατεύουν τα γύρω φυτά από βακτήρια, μύκητες και έντομα.

Στην Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, οι άνθρωποι συστηματικά "κολυμπούν" στο δάσος, για να βελτιώσουν  την υγεία τους. Τι λέτε λοιπόν για μια εικονική "βουτιά" σε δάση του πλανήτη μας, μέσω υπέροχων φωτογραφιών;;
Φωτογραφία MrHicks46
Φωτογραφία  Johan DeBoer
Φωτογραφία David441491
Φωτογραφία  Crazy4Clicking
Φωτογραφία  briangeerlings
Φωτογραφία chronisK
Φωτογραφία   Free HDR Photos - www.freestock.ca
Φωτογραφία Harold vd Berge
Φωτογραφία  Nuk-em
Φωτογραφία  Brian 104
Φωτογραφία felicja2011
Φωτογραφία  gerard1972
Φωτογραφία   Petra Kosonen
Φωτογραφία  Brimack
Πηγές 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...