Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η γέφυρα Bastei

Στη φωτογραφία βλέπετε την πέτρινη γέφυρα Bastei, που υψώνεται σε μια χαράδρα στην οροσειρά Elbe Sandstone στην Γερμανία.
Φωτογραφία Thomas Wolf
Η αρχική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1824 από ξύλο, για να συνδέσει διάφορους βραχώδεις σχηματισμούς για τους επισκέπτες. Αντικαταστάθηκε το 1851 από τη σημερινή γέφυρα, που είναι κατασκευασμένη από ψαμμίτη. Το μήκος της είναι 76,5 μέτρα κι έχει επτά καμάρες. Για περισσότερα από 200 χρόνια αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.
Φωτογραφία  inekevanderheijde
Φτάνοντας σε ύψος 305 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα ακανόνιστα πετρώματα της Bastei σχηματίστηκαν από τη διάβρωση του νερού πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια πριν.  Οι σχηματισμοί των βράχων, που υψώνονται 194 μέτρα πάνω από τον ποταμό Έλβα και η θέα έχουν εμπνεύσει αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Η οροσειρά Elbe Sandstone έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο. Ο ποταμός Έλβας την διασχίζει σχηματίζοντας μια στενή και απότομη κοιλάδα. 
Φωτογραφία Labe udoli
Τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της οροσειράς είναι εντυπωσιακά. Στον εύκολα διαβρώσιμο ψαμμίτη έχει σχηματιστεί ποικιλία σχηματισμών. Απόκρημνα βράχια και θέα που δεν μπορούν να περιγράψουν τα λόγια. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της οροσειράς είναι η εξαιρετική ποικιλία του εδάφους σε σχέση με το μέγεθός τους. 
Φωτογραφία  Martin Deja
Φωτογραφία  Dunnie77
Φωτογραφία   thomasgerhard
Είναι μοναδικές, ανάμεσα στα υψίπεδα της κεντρικής Ευρώπης, οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου-πεδιάδες, φαράγγια, επίπεδα βουνά και βραχώδεις περιοχές μέσα σε δάση. Μια ποικιλομορφία με μεγάλη οικολογική αξία και τεράστιο πλούτο ειδών, γι΄αυτό η περιοχή είναι προστατευόμενη.
Φωτογραφία  Dunnie77
Φωτογραφία  Jörg Hempel
Φωτογραφία  Andreas Steinhoff 
Φωτογραφία  Dunnie77
Φωτογραφία  Dunnie77
Φωτογραφία  riesling_76
Φωτογραφία  Dunnie77
Φωτογραφία andywon
Πηγές 1 2 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...