Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο κοιμώμενος γίγαντας στην κορυφή Te Mata

Σύμφωνα με έναν θρύλο των Μαορί, των ιθαγενών κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας, ένας τεράστιος γίγαντας κοιμάται στα βουνά του Havelock North, ενός προαστίου στο Βόρειο Νησί. Η μορφή του γίγαντα που κοιμάται διακρίνεται στην κορυφή Te Mata, σε υψόμετρο 399 μέτρων. 
Φωτογραφία  teara.govt.nz
Πριν από αιώνες, οι άνθρωποι της πεδιάδας Heretaunga ζούσαν σε οχυρωμένα χωριά για να προστατευτούν από τους πολεμοχαρείς Waimarama. Μια σοφή γυναίκα είχε μια ιδέα-να κάνουν τον αρχηγό των Waimarama, τον τεράστιο γίγαντα Te Mata o Rongokako, να ερωτευθεί την πανέμορφη Hinerakau. Έτσι κι έγινε πράγματι, ο Te Mata ερωτεύθηκε την Hinerakau. Όμως, υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να τον εκδικηθούν για το παρελθόν. Έπεισαν λοιπόν την Hinerakau να του ζητήσει αποδείξεις για την αγάπη του, κάνοντας κατορθώματα. Ένα από αυτά ήταν να ανοίξει δρόμο στα βουνά, δαγκώνοντας αυτά. Ο γίγαντας πέθανε στα μισά της προσπάθειάς του.

Θρύλοι συνοδεύουν πολλά μέρη σε όλον τον κόσμο. Η φαντασία των ανθρώπων αστείρευτη. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η περιοχή αυτή της Νέας Ζηλανδίας προσφέρει πανέμορφες εικόνες. Βουνοκορφές, πεδιάδες με οπωρώνες και αμπελώνες-το Havelock North είναι σημαντικό στη Νέα Ζηλανδία για το κρασί του-η κοιλάδα του ποταμού Tukituki! 
Απολαύστε τις φωτογραφίες!
Πηγές 1 2 3 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...