Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Άνθρωποι του κόσμου

Άλλο ένα ταξίδι σε χώρες του κόσμου για να γνωρίσουμε, όχι τα όμορφα τοπία τους, αλλά τους όμορφους ανθρώπους. Άνθρωποι που δουλεύουν, αγωνίζονται, γιορτάζουν, παίζουν, διασκεδάζουν-πράγματα κοινά για όλους σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν ζούμε.

 Στην Κένυα η λίμνη Τουρκάνα είναι η μεγαλύτερη μόνιμη λίμνη στον κόσμο μέσα σε έρημο, και η μεγαλύτερη αλκαλική λίμνη στον κόσμο. Οι ντόπιοι εξακολουθούν και ψαρεύουν κατά μήκος των ακτών της λίμνης με παραδοσιακά χειροποίητα δίχτυα. Η περιοχή της λίμνης θεωρείται από πολλούς ανθρωπολόγους ως το λίκνο της ανθρωπότητας, λόγω της αφθονίας των απολιθωμάτων ανθρωποειδών.
Νέοι άνδρες στη Βομβάη ενώνουν τα χέρια τους, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη πυραμίδα, κατά τη διάρκεια του Janmashtami, επέτειο γέννησης του θεού των Ινδουιστών Krishna. Το Dahi Handi, όπως είναι γνωστό, γιορτάζεται με τεράστιο ζήλο κι ενθουσιασμό. Το Handi είναι ένα πήλινο δοχείο γεμάτο με βουτυρόγαλα που είναι τοποθετημένο ψηλά. Σκοπός είναι, το πρόσωπο που θα βρεθεί στην κορυφή της πυραμίδας, να σπάσει το δοχείο χτυπώντας το με ένα αιχμηρό αντικείμενο.
Φωτογραφία Sudeep Mehta
Στην άγρια φύση της Παταγονίας, οι καουμπόηδες που ονομάζεται bagualeros  έρχονται αντιμέτωποι με το δυσκολότερο είδος κτηνοτροφίας στον πλανήτη. Εδώ, τους βλέπετε σε μια παύση από την αναζήτηση βοοειδών στη χερσόνησο Antonio Varas. Ελάχιστοι επιλέγουν τον τρόπο των bagualeros.  "Είναι μια όμορφη ζωή, αλλά σκληρή», λέει ο Sebastián García Iglesias (αριστερά).
Φωτογραφία  Tomás Munita
Η νεαρή μητέρα Mbukushu διασχίζει το Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο στη Μποτσουάνα, του οποίου οι εποχιακές πλημμύρες φέρνουν ζωή σε μια άνυδρη γη.
Φωτογραφία  Frans Lanting
Μετά τη συγκομιδή, οι αγρότες στο χωριό Tat Vien στο Βιετνάμ περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους πλέκοντας. Ο άνδρας της φωτογραφίας πουλάει από το ποδήλατό τους παγίδες φτιαγμένες από μπαμπού. "Ίσως είναι ο πιο απλός τρόπος για να πιάσεις ψάρια. Βάλε μέσα λίγο δόλωμα και μετά από λίγες ώρες μάζεψέ τα γεμάτα με ψάρια, χέλια, καβούρια."
Φωτογραφία  Ly Hoang Long
Παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο στην παραλία Praia do Farol da Barra, στη Βραζιλία. Τα ψηλά κύματα, ο ήχος της θάλασσας, τα απίστευτα χρώματα του ήλιου και οι σιλουέτες των παικτών δημιούργησαν μια πολύ όμορφη φωτογραφία.
Φωτογραφία   Florian Goppold
Οι νομάδες στα βουνά Αλτάι στη Μογγολία στην καθημερινότητά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή ανοιξιάτικη χιονοθύελλα, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους παγωμένους ανέμους.
Φωτογραφία Tariq Sawyer
Μια γόνδολα πλέει μέσα στα νερά του φημισμένου Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας, στο ηλιοβασίλεμα. Οι γόνδολες της Βενετίας είναι βαμμένες με μαύρο χρώμα, σύμφωνα με νόμο του 17ου αιώνα, προκειμένου να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους ευγενείς για την πιο περίτεχνη βάρκα.
Φωτογραφία  Osamah Alajmi 
Μια αιώνια τριάδα κατευθυνόμενη προς τη Xiapu, μια περιοχή στην ανατολική Κίνα. "Είναι σαν ένα παραμύθι που ζωντανεύει"! Έτσι περιγράφει ο φωτογράφος την ιδιαίτερα ατμοσφαιρική φωτογραφία του.
Φωτογραφία Jonathan Chua Kiat
Μια ομάδα γυναικών Wakhi επιστρέφει από το ημερήσιο ταξίδι της στις όχθες του ποταμού Hunza, στο Πακιστάν έχοντας συγκεντρώσει ξύλα και ξερόκλαδα για τη φωτιά και το μαγείρεμά τους.
Φωτογραφία Matthieu Paley
Την περίοδο των πλημμυρών στο Δέλτα του ποταμού Mekong στο Βιετνάμ, άγρια νούφαρα αναπτύσσονται μέσα στους ορυζώνες, που έχουν καλυφθεί με νερό. Γίνονται παραδοσιακό φαγητό, όπως σαλάτα και ξινή σούπα με ψάρια.
Φωτογραφία  Nhiem Hoang
Ένας εργάτης βαδίζει στην άκρη μιας μικρής αλμυρής λίμνης. Οι βαθμιδωτές αλυκές Salinas de Maras βρίσκονται στην Ιερή Κοιλάδα βόρεια του Κούσκο, στο Περού.
Φωτογραφία  Cedric Favero


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...