Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πασχαλίτσες στον κήπο σας

Μήπως η μελίγκρα ή άλλα παρασιτικά έντομα απειλούν να καταστρέψουν τον κήπο σας;; Αν ναι, τότε καλά θα κάνετε να προσελκύσετε μερικές πασχαλίτσες σε αυτόν.

Οι κοκκινελίδες, οικογένεια στην οποία ανήκουν οι συμπαθητικές πασχαλίτσες, είναι πολύ ωφέλιμα έντομα για τις γεωργικές καλλιέργειες (με εξαίρεση λίγων ειδών). Τρέφονται με άλλα φυτοφάγα έντομα, κυρίως παρασιτικά. Η όρεξή τους είναι ακόρεστη. 
Φωτογραφία  Proudfoottt
Αν λοιπόν θέλετε να έρθουν στον κήπο σας, αυτές είναι κάποιες συμβουλές για να το πετύχετε.
Οι πασχαλίτσες έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στη γύρη κάποιων φυτών. Φροντίστε να τους την παρέχετε. Φυτέψτε στον κήπο σας την όμορφη καλέντουλα, αγγελική, άνιθο, μάραθο, κόλιαντρο, κατιφέδες, γεράνια, αγριαψιθιά, γλυκό άλυσσο. Αυτά είναι μερικά φυτά που οι πασχαλίτσες αγαπούν.
Εκτός όμως από τη γύρη, λατρεύουν να τρώνε άλλα έντομα και κυρίως παρασιτικά. Φυτέψτε φυτά που προσελκύουν τα παρασιτικά έντομα, όπως  λάχανα, ραπανάκια και νεροκάρδαμο. Φαίνεται λιγάκι παράδοξο, είναι όμως αποτελεσματικό. Βάλτε μικρά μπολάκια με νερό, το οποίο θα ανανεώνετε για να μην μαζεύονται κουνούπια. Οι πασχαλίτσες χρειάζονται, όπως κάθε πλάσμα, νερό.
Χρειάζονται επίσης καταφύγιο για να προστατεύονται από τα πουλιά. Φυτά, όπως το θυμάρι και η ρίγανη, τους προσφέρουν την προστασία αυτή. Τέλος, μακριά από φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα.
Φωτογραφία  dmott9

Δείτε την εγγραφή: Πυγολαμπίδες στον κήπο σας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...