Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Atlanterhavsveien - Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού

Στη Νορβηγία ονομάζεται Atlanterhavsveien είναι πολύ δημοφιλής κι έχει λάβει τον τίτλο της καλύτερης νορβηγικής κατασκευής του αιώνα. Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 8,3 χλμ. που βρίσκεται στο χωριό Henningsvær και ενώνει τα νησάκια της περιοχής. Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού διασχίζει ένα αρχιπέλαγος της Νορβηγικής Θάλασσας, με μια σειρά από 12 γέφυρες, που όλες στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες. Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες.
Πηγή φωτογραφίας
Πολλοί είναι αυτοί που διασχίζουν το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Ωστόσο, στο μέσο μιας καταιγίδας τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα, καθώς η οργή της φύσης ξεσπά στον αυτοκινητόδρομο. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παρατηρήσει κάποιος φάλαινες ή φώκιες καθώς διασχίζει τον δρόμο. Μάλιστα έχει ανακηρυχθεί και η καλύτερη διαδρομή με αυτοκίνητο.
Φωτογραφία  JarleB
Ο δρόμος εγκαινιάστηκε στις 7 Ιουλίου του 1989 και κόστισε 122 εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες, από τις οποίες το 25% καλύφθηκε από την είσπραξη διοδίων και το 75% από κρατικούς πόρους.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...