Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Σε εξωτικά νησιά

Ο απέραντος ωκεανός, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, η ποικιλόχρωμη θαλάσσια ζωή, οι λευκές αμμουδερές παραλίες, η εξωτική βλάστηση, το τροπικό κλίμα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τα εξωτικά νησιά του πλανήτη μας. Σε αυτά θα ταξιδέψουμε και θα θαυμάσουμε από ψηλά, για άλλη μια φορά, τον εκπληκτικό καλλιτέχνη που λέγεται φύση και τα έργα του!

Μπόρα Μπόρα
Η Μπόρα Μπόρα είναι είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου και έχει δύο κορυφές, το όρος Παχία και το όρος Οτεμάνου, το ψηλότερο με ύψος 727 μέτρων. Περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με πολυτελή θέρετρα που έχουν χτιστεί σε motu (μικρά νησιά) γύρω από τη λιμνοθάλασσα.
Παλάου
Φωτογραφία  ippei + janine
Τα νησιά Παλάου αποτελούν μέρος του αρχιπελάγους των Καρολίνων Νήσων. Πρόκειται για περισσότερα από 200 ατόλλες στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού ζουν στο Κορόρ, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο υψόμετρο (στα 628 μ.). Στο θαλάσσιο χώρο του Παλάου ζουν πολλά είδη ζώων και ψαριών. Η αλιεία με τη χρήση δυναμίτη απειλεί μερικά από τα οικοσυστήματα των νησιών.
Φωτογραφία  aussieSkiBum
Τουαμότου 
Φωτογραφία Pierre Lesage
Οι Νήσοι Τουαμότου βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στο ομώνυμο αρχιπέλαγος. Το αρχιπέλαγος περιλαμβάνει τις περισσότερες ατόλλες της Γαλλικής Πολυνησίας και έχει την μεγαλύτερη συστάδα ατολλών στον κόσμο, διασκορπισμένες σε μία έκταση όση είναι η έκταση της Δυτικής Ευρώπης. Το μεγαλύτερο νησί είναι η Ρανγκιρόα.
Φωτογραφία  Pilottage
Μαλδίβες
Φωτογραφία  Flight Centre
Οι είκοσι έξι ατόλλες των Μαλδίβων περικλείουν ένα έδαφος με 1.192 νησίδες, εκ των οποίων 250 νησιά κατοικούνται. Η χώρα κατέχει το ρεκόρ της χαμηλότερης χώρας στον κόσμο, καθώς το μέγιστο επίπεδο του εδάφους είναι 2,3 μ. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι προστατεύουν τα νησιά από τις καταιγίδες και τα μεγάλα κύματα του Ινδικού Ωκεανού. Ο ωκεανός αυτός έχει μεγάλη επίδραση στο κλίμα της χώρας, καθώς απορροφά, αποθηκεύει και απελευθερώνει σταδιακά την τροπική ζέστη. Η ζέστη μετριάζεται περαιτέρω από τις δροσερές θαλάσσιες αύρες.
Φωτογραφία  Shruti Rathnagiriswaran
Μαυρίκιος 
Φωτογραφία Sofitel So Mauritius Bel Omb
Μέρος του νησιωτικού συγκροτήματος των νησιών Μασκαρέν, ο Μαυρίκιος έχει ηφαιστειακή προέλευση και περιβάλλεται από περισσότερα από 153 χλμ. με λευκές αμμώδεις παραλίες και λιμνοθάλασσες που προστατεύονται από τον ωκεανό από τον τρίτο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο, που επίσης περιβάλλει το νησί. Περιμετρικά του Μαυρίκιου εκτείνεται μία κορυφογραμμή από υψώματα, η οποία προέρχεται από την παλαιότερη ηφαιστειακή καλντέρα.
Φωτογραφία nikita_nesin
Ταϊτή
Φωτογραφία   Air Photo Max
Η Ταϊτή είναι το πολυπληθέστερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας. Το νησί αποτελείται από δύο διαβρωμένους ηφαιστειακούς κώνους που αποτελούν ηφαιστειακά όρη. Περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους και λιμνοθάλασσες. Εκτός από την εύφορη παράκτια πεδιάδα το έδαφός της είναι τραχύ και ορεινό. Η φυσική βλάστηση αποτελείται από ένα εξαιρετικά πυκνό τροπικό δάσος που περιλαμβάνει επίσης κοκοφοίνικες, πάνδανους, τροπικά καρποφόρα δένδρα καθώς και ιβίσκους.
Φωτογραφία Traveloscopy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...