Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Vinicunca - Το βουνό του ουράνιου τόξου

Ακολουθώντας το Ausangate Trek στο Περού, ένα εντυπωσιακό μονοπάτι-όχι τόσο δημοφιλές όσο το Μονοπάτι των Ίνκας- στο όρος Ausangate, οι πεζοπόροι-λάτρεις της περιπέτειας και της άγριας φύσης-βρίσκονται μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα, μια τοποθεσία όχι τόσο γνωστή. Ένα βουνό καλυμμένο με πλατιές χρωματιστές γραμμές- μπλε, κόκκινο, πράσινο, ροζ και κίτρινο! Ένα τοπίο μαγευτικό! Πρόκειται για το βουνό Vinicunca ή  "Το βουνό του ουράνιου τόξου".

Το Ausangate είναι ιερό βουνό για τους Περουβιανούς, τόπος λατρείας και προσφορών στην προ-Ίνκας εποχή αλλά και σήμερα. Για τους ντόπιους το βουνό του ουράνιου τόξου είναι το Cerro Colorado. Το μονοπάτι είναι δύσκολο, ανηφορικό, έχει απαιτήσεις,-καλή φυσική κατάσταση, αντοχή. Ξεκινά από υψόμετρο 4.326 μέτρων για να οδηγήσει μετά από 15 χλμ. στο εκπληκτικό τοπίο του Vinicunca. 

Στο οδοιπορικό τους οι πεζοπόροι θα συναντήσουν γραφικά χωριά, όμορφα πλινθόκτιστα σπίτια, υπέροχες τυρκουάζ λίμνες,  κοπάδια λάμα και αλπακά και μια υπέροχη θέα του παγετώνα στο όρος Ausangate, που με υψόμετρο 6.385 μέτρα είναι το ψηλότερο βουνό στο Κούσκο. 


2 σχόλια:

  1. Ayni Περού έχει τις καλύτερες εκδρομές στο βουνό Ουράνιο Τόξο στο Περού: http://www.ayni-peru.com/rainbow-mountain-peru-vinicunca-yauricunca/ κάμπινγκ πολυτελείας πάρα πολύ, και πεζοπορίες φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ayni Peru has the best excursions to the Rainbow Rainbow Peru luxury camping too, and hikes photo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...