Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

10 πολύχρωμοι παπαγάλοι (2ο)

Το δεύτερο μέρος μιας σειράς εγγραφών που έχω ξεκινήσει με θέμα τους παπαγάλους.

Yellow-bibbed Lorikeet (Lorius chlorocercus)
Το είδος αυτό είναι ενδημικό στα νησιά του Σολομώντα. Έχει μήκος 28 εκατοστά. Είναι κυρίως κόκκινο, μαύρο πάνω στο κεφάλι του και πράσινο στα φτερά. Το ράμφος του είναι κόκκινο-πορτοκαλί και κάτω από τις φτερούγες του έχει γαλάζια φτερά.
Φωτογραφία:  Dougjj
 Lear's Macaw (Anodorhynchus leari)
Ένα σπάνιο είδος, που ζει στη Βραζιλία, με έντονο μπλε χρώμα, μεγάλο ράμφος, βάρος 950 γραμμάρια και μήκος 75 εκατοστά. Έχει πάρει το όνομά του από τον συγγραφέα, ποιητή και καλλιτέχνη Edward Lear, ο οποίος δημοσίευσε σχέδια και ζωγραφιές παπαγάλων. Ένα από τα έργα του θύμιζε έντονα τον παπαγάλο αυτόν.
Είδος απειλούμενο προς εξαφάνιση.
Φωτογραφία: Flickr upload bot
Black-headed Parrot (Pionites melanocephalus)
Το είδος αυτό, βρίσκεται σε δάση νότια του Αμαζόνιου και σε άλλες περιοχές της Νότιας Αμερικής. Ένας μικρός παπαγάλος, με μικρή ουρά, πράσινο, κίτρινο, λευκό χρώμα και ένα μαύρο "καπέλο" στο κεφάλι.
Φωτογραφία: Flickr upload bot
Dusky Lory (Pseudeos fuscata)
Η Ινδονησία, η Παπούα και η Νέα Γουινέα είναι οι χώρες που βρίσκεται αυτό το είδος. Με μήκος 25 περίπου εκατοστά, έχει κυρίως καφετί χρώματα, κόκκινο στην κοιλιά, λίγο κίτρινο στο κεφάλι  και πορτοκαλί ράμφος.
Φωτογραφία: Greg5030
Eastern Rosella (Platycercus eximius)
Είδος που ζει στην νοτιοανατολική Αυστραλία και στην Τασμανία. Επίσης έχει εισαχθεί στη Νέα Ζηλανδία. Έχει μήκος 30 εκατοστά, κόκκινο χρώμα στο κεφάλι και λευκό στα μάγουλα. Το μαύρο, το μπλε και το πράσινο είναι τα χρώματα στις φτερούγες και στην ουρά του. Είναι έξυπνο και με εκπαίδευση μπορεί να μάθει να σφυρίζει ένα ευρύ ρεπερτόριο τραγουδιών.
Φωτογραφία:  JJ Harrison
Eclectus Parrot (Eclectus roratus)
Παπαγάλος που ζει στα νησιά του Σολομώντα, στη Νέα Γουινέα και στη βορειο-ανατολική Αυστραλία. Το χαρακτηριστικό αυτού του είδους είναι ότι το αρσενικό έχει τελείως διαφορετικό χρώμα από το θηλυκό. Το αρσενικό είναι πράσινο, ενώ το θηλυκό έχει έντονο μωβ και κόκκινο χρώμα. Είναι κοντόχοντρος με μήκος 35 εκατοστά.
Φωτογραφία: Dougjj
Black-winged Lorikeet (Eos cyanogenia)
Ένας μεσαίου μεγέθους παπαγάλος που φτάνει τα 30 εκατοστά σε μήκος, με φωτεινό κόκκινο χρώμα. Είναι ενδημικό στην Ινδονησία και θεωρείται ως ευπαθές είδος, στη λίστα IUCN με τα απειλούμενα είδη.

Peach-faced Lovebirds (Agapornis roseicollis)
Ζει σε άνυδρες περιοχές στη νοτιοδυτική Αφρική. Τα πουλιά αυτά είναι πολύ κοινωνικά. Τα lovebirds είναι γνωστή για τη στάση τους την ώρα που κοιμούνται: είναι το ένα δίπλα στο άλλο και στρέφουν το πρόσωπό τους το ένα προς το άλλο. Το μήκος τους φτάνει τα 17-18 εκατοστά.
Φωτογραφία: Magnus Manske
Black-capped Lorikeet (Lorius lory)
Ένα πολύχρωμο πουλί, που ζει στη Νέα Γουινέα και στα γειτονικά νησιά. Το μήκος του φτάνει τα 31 εκατοστά και τρέφεται με γύρη, νέκταρ, λουλούδια, φρούτα και έντομα.
Φωτογραφία: Dougjj
Pohnpei Lorikeet (Trichoglossus rubiginosus)
Είναι πουλί ενδημικό στο νησί της Pohnpei και στο γειτονικό Ahnd Atoll στην Μικρονησία. Έχει μήκος 24 εκατοστά και βάρος 80 γραμμάρια.
Φωτογραφία: Snowmanradio
Δείτε το 1ο μέρος του θέματος εδώ
Πηγή: 1

3 σχόλια:

  1. Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!! Αν θες δες και το δικό μου blog για το υπέροχο είδος παπαγάλων parrotlet (Forpus coelestis) Εκτροφείο Παπαγάλων Parrotlet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!! Αν θες δες και το δικό μου blog για το υπέροχο είδος παπαγάλων parrotlet (Forpus coelestis) Εκτροφείο Παπαγάλων Parrotlet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!! Αν θες δες και το δικό μου blog για το υπέροχο είδος παπαγάλων parrotlet (Forpus coelestis) Εκτροφείο Παπαγάλων Parrotlet

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...