Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

10 πολύχρωμα είδη παπαγάλων (1ο)

Όμορφοι, έξυπνοι, πολύχρωμοι, εντυπωσιακοί, χαριτωμένοι, φανταχτεροί παπαγάλοι. Ας δούμε και ας θαυμάσουμε κάποιους από αυτούς. 
Αυτή θα είναι η πρώτη εγγραφή για τους παπαγάλους. 
Θα ακολουθήσουν και άλλες, προκειμένου να παρουσιάσω αυτό το πουλί, που έχει τόσα πολλά διαφορετικά είδη. Πολλά από αυτά είναι απειλούμενα είδη για δύο κυρίως λόγους: λόγω της καταστροφής των οικοτόπων τους και λόγω του εμπορίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίδια.
Red Lory (Eos bornea)
Ένα είδος παπαγάλου ενδημικό στην Ινδονησία και είναι περίπου 31 εκατοστά. Κατακκόκινο φτέρωμα με αποχρώσεις μπλε στα φτερά του και ένα πορτοκαλί ράμφος. Το αρσενικό είναι ίδιο με το θηλυκό.
Φωτογραφία:Snowmanradio

Sun Conure (Aratinga solstitialis)
Παπαγάλος με έντονα χρώματα, μεσαίου μεγέθους που ζει στις βορειοανατολικές περιοχές της Νότιας Αμερικής. Ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο φτέρωμα!! Το αρσενικό δεν ξεχωρίζει από το θηλυκό. Είναι απειλούμενο είδος. Είναι περίπου 30 εκατοστά και ζυγίζει 110 γραμμάρια. Μπορεί να μιμηθεί τον άνθρωπο.
Φωτογραφία: Flickr upload bot

Australian King Parrot  (Alisterus scapularis)
Ενδημικό είδος της Ανατολικής Αυστραλίας.  Έχει μήκος περίπου 43 εκατοστά. Σχετικά άγνωστο είδος, εκτός της Αυστραλίας. Σαν κατοικίδιο, δένεται πολύ με τον άνθρωπο και μπορεί να είναι πολύ αφοσιωμένο.
Φωτογραφία: Flickr upload bot

 Blue-crowned Lorikeet (Vini australis)
Ένας παπαγάλος που βρίσκεται στα νησιά Σαμόα και Τόνγκα με μήκος μόλις 19 εκατοστά.
Το κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο. Έχει κόκκινο χρώμα στο λαιμό και στην κοιλιά και ένα μπλε στέμμα στο κεφάλι
Φωτογραφία: Snowmanradio

Turquoise Parrot (Neophema pulchella)
Ένας μικρός παπαγάλος, 20 εκατοστών, με έντονο τυρκουάζ χρώμα στο πρόσωπο. Το θηλυκό δεν έχει τόσο έντονα χρώματα όσο το αρσενικό. Βρίσκεται κυρίως στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτώρια.
Φωτογραφία: Snowmanradio

 Violet-necked Lory (Eos squamata)
Ενδημικό είδος στην Ινδονησία με μήκος 27 εκατοστά. Κόκκινο, μωβ και μπλε κάνουν έναν υπέροχο συνδυασμό χρωμάτων στο φτέρωμά του.
Φωτογραφία: Dougjj

Crimson Rosella (Platycercus elegans)
Είδος που ζει στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Αυστραλία. Το μήκος του φτάνει τα 36 εκατοστά. 
Φωτογραφία: JJ Harrison

Blue and Yellow Macaw (Ara ararauna)
Το πουλί αυτό μπορεί να φτάσει τα 76-86 εκατοστά μήκος και σε βάρος τα 900-1300 γραμμάρια. Ζει κυρίως σε χώρες της Νότιας Αμερικής. Είναι πολύ δημοφιλές ως κατοικίδιο, λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης του, αλλά και της ικανότητάς του να μιλάει. Ένα έξυπνο και κοινωνικό πουλί.
Φωτογραφία: Lviatour

Yellow-backed Lorikeet (Lorius garrulus)
Το είδος αυτό είναι ενδημικό στην Ινδονησία και είναι απειλούμενο κυρίως λόγω του εμπορίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν κατοικίδιο. Το μήκος του φτάνει τα 30 εκατοστά. Το κόκκινο, το πράσινο, το πορτοκαλί είναι τα χρώματά του και κάποια είδη έχουν κίτρινο στην πλάτη.
Φωτογραφία: Dougjj

Golden Conure (Guaruba guarouba)
Είναι γνωστό με το όνομα "βασίλισσα της Βαυαρίας". Ζει στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και απειλείται από την αποψίλωσή τους, καθώς και από το παράνομο εμπόριο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κατοικίδιο. 
Πρόκειται για ένα προστατευόμενο είδος.
Φωτογραφία: Ironman br
Πηγή: 1
Δείτε το 2ο μέρος εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...