Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Όμορφα φυτά και δεντρα που είναι υπό εξαφάνιση

Μια λίστα φυτών και δέντρων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και είναι στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών IUNC

Abutilon menziesii
Γνωστό και ως Ko oloa ula, είναι ενδημικό στη Χαβάη. Έχουν απομείνει περίπου 500 φυτά στη φύση. Η σπανιότητα του φυτού αυτού οφείλεται στην αστική και γεωργική ανάπτυξη, στη χρήση ζιζανιοκτόνων και στην υπερβόσκηση από τα ζώα.
Φωτογραφία: Phyzome
Callicarpa ampla 
Πατρίδα του φυτού αυτού είναι το Πουέρτο Ρίκο. Το Capa rose, όπως είναι γνωστό, είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο, που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 15 μέτρα. Ο κίνδυνος της εξαφάνισης που απειλεί το δέντρο αυτό, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ευδοκιμεί μόνο σε ένα τμήμα μιας συγκεκριμένης περιοχής, η οποία επιπλέον είναι νησιωτική.
Φωτογραφία: Stickpen
Gardenia brighamii
Το κοινό όνομα αυτού του φυτού είναι Nānū και είναι ενδημικό στη Χαβάη. Ένα ανθοφόρο μικρό δέντρο, που το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 5 μέτρα. Υπάρχουν μόνο 15-20 από αυτά τα δέντρα στη φύση.
Φωτογραφία: BotMultichillT
Echinocactus grusonii
Ένα είδος κάκτου ενδημικό στο Μεξικό. Είναι γνωστό και ως Golden Barrel Cactus-ο κάκτος χρυσό βαρέλι , Golden Ball-χρυσή μπάλα ή χιουμοριστικά Mother-in-Law's Cushion-το μαξιλάρι της πεθεράς. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα γνωστό είδος κάκτου και πολύ δημοφιλές, κινδυνεύει άμεσα να εξαφανιστεί από το φυσικό του περιβάλλον.
Φωτογραφία:  Aka
Φωτογραφία: FlickrLickr
Abies beshanzuensis
Ένα είδος κωνοφόρου δέντρου. Πατρίδα του είναι η ανατολική Ασία, όπου φύεται σε υψόμετρο 1.850 μέτρων και απειλείται κυρίως από τις κλιματικές αλλαγές. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 15-17 μέτρα.
Φωτογραφία Durdam1
Aloe pillansii
Αυτό το δέντρο αλόης, που μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα σε ύψος, ευδοκιμεί σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές, που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ναμίμπιας και Νότιας Αφρικής. Είναι γνωστό και ως "δέντρο- γιγάντια φαρέτρα" αλλά και ως "δέντρο-ψεύτικη φαρέτρα".
Φωτογραφία: Andrew massyn
Πηγή:1 

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικές οι φωτογραφίες και το post όμορφο και αξιόλογο!
    Περιμένουμε το μαιλ σου για να ετοιμάσουμε τις αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...