Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τα λιβάδια με τις πορτοκαλί παπαρούνες στην Καλιφόρνια

Φανταστείτε ένα λιβάδι γεμάτο ανθισμένες παπαρούνες με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Φανταστείτε ακόμη μια ηλιόλουστη μέρα που τα λουλούδια θα είναι ολάνοιχτα κι εσείς θα περπατάτε μέσα σ' αυτό το φανταστικό τοπίο. Δεν θα ήταν υπέροχο;;;
Φωτογραφία Vsion
Αυτό το τοπίο υπάρχει στον πλανήτη μας και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Στην έρημο Mojave, στην κοιλάδα της Αντιλόπης, υπάρχει ένα πάρκο, το οποίο είναι προστατευόμενη περιοχή. 
Φωτογραφία Doncram
Κάθε Άνοιξη, κατά τη διάρκεια των μηνών Φεβρουαρίου - Μαΐου το πάρκο ζωντανεύει από τις παπαρούνες της Καλιφόρνια, που ανθίζουν. Τα λουλούδια αυτά ονομάζονται poppies κι έχουν ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα.  
Φωτογραφία docentjoyce
Οι παπαρούνες δεν είναι το μόνο λουλούδι που ανθίζει στο πάρκο. Μωβ τριφύλλι, λούπινο, λασθένια και μαργαρίτες προσθέτουν τη δική τους πινελιά σε έναν υπέροχο πίνακα ζωγραφικής γεμάτο με σχέδια, χρώματα και αρώματα.
Φωτογραφία zomie84
Η Eschscholzia californica, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της παπαρούνας της Καλιφόρνια είναι ενδημικό λουλούδι στις ΗΠΑ και  είναι επίσης το εθνικό λουλούδι της Καλιφόρνια.  
Φωτογραφία BorisFromStockdale
 Το πάρκο, εκτάσεως 1.745 στρεμμάτων, βρίσκεται σε υψόμετρο 790-910 μέτρων. Προστατεύεται από ανθρώπινες παρεμβάσεις και στις πλαγιές δεν επιτρέπεται η βόσκηση ζώων (προβάτων, βοοειδών κ.ά.).
Φωτογραφία BorisFromStockdale
Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και για τους φωτογράφους απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να περπατήσουν στο πάρκο σε μονοπάτια, μήκους 11 χλμ. που υπάρχουν γι΄αυτό το σκοπό.
Φωτογραφία  jerry_y_kuo
Φωτογραφία jerry_y_kuo
Φωτογραφία Thomas
Φωτογραφία Salina Canizales
Φωτογραφία zomie84
Φωτογραφία zomie84
Φωτογραφία vincezammit
Φωτογραφία vincezammit
Φωτογραφία Salina Canizales
Πηγές 1  2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...