Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Panna Meena Ka Kund, ένα εκπληκτικό πηγάδι

Ξεχωριστή αρχιτεκτονική σε ένα ξεχωριστό αξιοθέατο στην Τζαϊπούρ, την ροζ πόλη της Ινδίας. Πρόκειται για το Panna Meena Ka Kund, ένα πηγάδι που οι σκαλωσιές του δίνουν την ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία. 
Κατασκευάστηκε  κατά τη διάρκεια του δέκατου έκτου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως τόπος κοινωνικών συναντήσεων. Άνθρωποι από κοντινά μέρη έρχονται εδώ για να πάρουν νερό, να κολυμπήσουν ή απλώς για μια επίσκεψη.
Ένα αξιοπερίεργο στοιχείο για το Panna Meena Ka Kund, που πιστεύεται από τους ντόπιους, είναι ότι κανείς από τους επισκέπτες δεν μπορεί χρησιμοποιήσει την ίδια σκάλα για να κατέβει στο πηγάδι και να ανέβει πάλι. Αυτό είναι κάτι που μόνο οι εξοικειωμένοι ντόπιοι μπορούν να πετύχουν, ενώ οι τουρίστες προσπαθούν να λύσουν αυτό το εκπληκτικό μυστήριο.
Το οκταόροφο πηγάδι δέχεται πολλές επισκέψεις τουριστών που γοητεύονται από τη συμμετρία των γεωμετρικών σχημάτων σε αυτό τον υπέροχο συνδυασμό φύσης και θρησκείας. Έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς το φρούριο Amber και τα τριγύρω βουνά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...