Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου στην Ισλανδία

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου είναι φυσικό φαινόμενο, το οποίο είναι ορατό στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο Βόρειο και στο Νότιο Αρκτικό Κύκλο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτά τα μέρη, ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες, τουλάχιστον μία ημέρα. 
Δεδομένου ότι στο Νότιο Αρκτικό Κύκλο (Ανταρκτική) δεν υπάρχουν μόνιμοι οικισμοί ή τουριστικά καταλύματα, οι άνθρωποι που βιώνουν αυτό το φαινόμενο περιορίζονται στο βορρά — πιο συγκεκριμένα, στους κατοίκους της Αλάσκας, του Βορείου Καναδά, της Γροινλανδίας, της Ισλανδίας και των βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.
Ο δημιουργός του βίντεο που θα δείτε, λέει: 
"Αυτό το μικρό time lapse βίντεο κινηματογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του Ήλιου του Μεσονυκτίου στην Ισλανδία, τον Ιούνιο του 2011. Για 17 μέρες, ταξίδεψα μόνος σε όλο το νησί, κινηματογραφούσα όλο το 24ωρο, κοιμόμουν στο αυτοκίνητο κι έτρωγα όταν είχα χρόνο. Τράβηξα 38.000 φωτογραφίες, ταξίδεψα περίπου 2.900 μίλια και είδα μερικά από τα πιο εκπληκτικά, όμορφα και απερίγραπτα τοπία του πλανήτη. 

Η Ισλανδία είναι ένα από τα πιο όμορφα και ασυνήθιστα μέρη, που θα μπορούσατε να φανταστείτε.  Ειδικά κατά τη διάρκεια του Ήλιου του Μεσονυκτίου, όταν το φως που χτυπά το τοπίο είναι πολύ ασυνήθιστο και πολύ θεαματικό.
Η Ισλανδία είναι παράδεισος και παιδική χαρά για τους φωτογράφους και θα έπρεπε να είναι Νο 1 στη λίστα κάθε φωτογράφου. Κατά τη διάρκεια του Ήλιου του Μεσονυχτίου είναι σε μια μόνιμη κατάσταση ηλιοβασιλέματος. Ο ήλιος ποτέ δεν δύει τελείως και κινείται οριζόντια σε όλο τον ορίζοντα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μπορείτε να δείτε στο 0:51 δευτερόλεπτο του βίντεο. 

Κατά τη διάρκεια του Αρκτικού καλοκαιριού, το ηλιοβασίλεμα ήταν τα μεσάνυχτα και η ανατολή ήταν στις 3 το πρωί. Ο Αρκτικός καλοκαιρινός ήλιος δίνει φως όλο το 24ωρο και 6 ώρες ημερησίως "Χρυσό φως". Όταν ο ήλιος δύει δεν υπάρχει αρκετό σκοτάδι για να φανούν τα αστέρια και δεν θα ξαναεμφανιστούν μέχρι τον Αύγουστο.

Η συμβουλή μου προς όλους, φωτογράφους ή όχι, είναι απλή ..... θα πρέπει να επισκεφτείτε την Ισλανδία κάποια στιγμή της ζωής σας. 
Δεν θα το μετανιώσετε!!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...