Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η εντυπωσιακή κόκκινη γη της Dongchuan

Η Κίνα είναι μια εκπληκτική χώρα με υπέροχα τοπία. Ένα από αυτά είναι στην Dongchuan, μια ορεινή αγροτική περιοχή με έκταση γύρω στα 1.800 τετρ. χλμ. Το ψηλότερο σημείο της βρίσκεται στα 4.344 μέτρα και το χαμηλότερο στα 695 μέτρα. Η περιοχή αυτή κατοικείται από περίπου 300 χιλιάδες ανθρώπους.

Δεν είναι τουριστική περιοχή και οι λίγοι επισκέπτες έχουν να αντιμετωπίσουν την σχεδόν ανύπαρκτη τουριστική υποδομή. Η περιοχή όμως αυτή και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από το Huagou στα βουνά Wumeng έγινε διάσημη από φωτογράφους, που ανακάλυψαν το μοναδικό της τοπίο, στη δεκαετία του 1990.
Μια εντυπωσιακή κόκκινη γη!!

Λόγω του υγρού και ζεστού κλίματος, τα στοιχεία σιδήρου που υπάρχουν στο έδαφος, με το πέρασμα των αιώνων έχουν δημιουργήσει ασυνήθιστο κοκκινο-καφέ χρώμα. Πάνω στις αποχρώσεις του καφέ, του πλούσιου σε σίδηρο, εδάφους και ανάλογα με την εποχή προστίθενται τα χρώματα από τις διάφορες καλλιέργειες. Η γη χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα, χρωματισμένα μοναδικά.
Το όνομα της περιοχής Huagou σημαίνει "πολύχρωμη κοιλάδα". Υπάρχουν ενδιαφέροντα σημεία στην περιοχή ή στα χωριά, που είναι τόσο μικρά και δεν έχουν ούτε όνομα. Οι ντόπιοι τα ξεχωρίζουν με νούμερα, όπως 109, 110 .... κλπ, που είναι ο χιλιομετρικός δείκτης κατά μήκος του δρόμου.
Οι πρώτοι Κινέζοι φωτογράφοι προσπάθησαν να κρατήσουν την τοποθεσία μυστική. Σιγά-σιγά στοιχεία και πληροφορίες διέρρευσαν κι έτσι από τότε όλο και περισσότεροι φωτογράφοι πραγματοποιούν το ταξίδι προς την ορεινή Dongchuan, για να απαθανατίσουν την εκπληκτική τοποθεσία.
Η εκθαμβωτική κόκκινη γη, τα καλλιεργημένα πράσινα, κίτρινα, λευκά τμήματα, τα μοναδικά σχήματα και τα όμορφα σχέδια σε συνδυασμό με τον γαλανό ουρανό δημιουργούν μια ονειρική εικόνα! 
Μια εικόνα που δεν περιγράφεται με λέξεις!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...