Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το δάσος με τα kokerbooms

Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στη νότια Ναμίμπια είναι το Quiver Tree Forest. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο δάσος αφού περιλαμβάνει 250-300  δέντρα του είδους Aloe dichotoma, ένα είδος αλόης, που είναι γνωστό ως "δέντρο φαρέτρα".
Φωτογραφία Edouard27 
Η Aloe dichotoma ή Kokerboom, όπως αλλιώς είναι γνωστό το δέντρο αυτό, είναι ενδημική στη νότια Αφρική και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βόρειου Ακρωτηρίου και της Ναμίμπια. Η περίεργη εμφάνισή του είναι χαρακτηριστική εικόνα των άγονων οικοτόπων της νότιας Αφρικής. Έχει χαρακτηριστεί ευπαθές είδος, λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξής του και της σχετικής σπανιότητάς του.
Φωτογραφία Joachim Huber
Φωτογραφία ascord04
Οι Βουσμάνοι, οι ιθαγενείς κάτοικοι της περιοχής (αυτοαποκαλούνται San) το ονομάζουν Choje και χρησιμοποιούν τα σωληνοειδή κλαδιά του για να φτιάξουν φαρέτρες για τα βέλη τους. Έτσι πήρε το όνομά του το δέντρο και το δάσος. Το δάσος είναι αυτοφυές και τα ψηλότερα δέντρα, τα οποία φτάνουν τα 5 μέτρα, είναι ηλικίας 200-300 χρόνων. 
Φωτογραφία Joachim Huber
Φωτογραφία Andy Walker
Στον περιβάλλοντα χώρο του δάσους υπάρχει περιοχή γεωλογικού ενδιαφέροντος, που ονομάζεται Giant's Playground και στην οποία υπάρχουν πελώριες στήλες βράχων δολερίτη (εκρηξιγενές πέτρωμα). Από το 1995 το δάσος με τα δέντρα-φαρέτρες αποτελεί Εθνικό Μνημείο της Ναμίμπια.
Φωτογραφία Lizzie Shepherd
Φωτογραφία Tiggrx
Φωτογραφία Proteus250245 
 Φωτογραφία Leon Oosthuizen
Φωτογραφία Dirk Bleeker
Φωτογραφία Njambi Ndiba
Φωτογραφία Mohamed Ghbabra
Φωτογραφία Carlo
Φωτογραφία Fotohbeens
Φωτογραφία Njambi Ndiba
Φωτογραφία virgntn2011

Πηγές 1 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...