Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Κωνσταντίνη-η πόλη των γεφυρών

Η Κωνσταντίνη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, μετά το Αλγέρι και το Οράν. Είναι κτισμένη σε ένα βραχώδες οροπέδιο, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Περιβάλλεται από μια βαθιά χαράδρα με πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση και η οποία οχυρώνει φυσικά την πόλη. 
Φωτογραφία mariusz kluzniak
Είναι γνωστή ως "πόλη των γεφυρών" λόγω των πολλών και γραφικών γεφυρών που συνδέουν τα βουνά πάνω στα οποία είναι χτισμένη η πόλη. Ο ποταμός Ρούμελ διασχίζει την ανατολική χαράδρα, η οποία έχει απότομα τοιχώματα ύψους 200 μέτρων. Ο ποταμός σε ένα σημείο γίνεται υπόγειος και εμφανίζεται ξανά περίπου δύο χιλιόμετρα, σχηματίζοντας καταρράκτες. Ένας αριθμός γεφυρών περνούν πάνω από το ποταμό Ρούμελ, ενώ μια οδογέφυρα διασχίζει τη χαράδρα.
Η Κρεμαστή Γέφυρα, που ονομάζεται Sidi-M'Cid με μήκος 168 μέτρων, η γέφυρα El-Kantara που οδηγεί προς το Βορρά, η γέφυρα Sidi Rached, μια μεγάλη οδογέφυρα με 27 αψίδες, η Γέφυρα του Διαβόλου, η Γέφυρα των Καταρρακτών, η Γέφυρα Perregaux είναι μερικές από τις πιο σημαντικές γέφυρες σήμερα, που ενώνουν την πόλη.
Η πόλη δημιουργήθηκε αρχικά από τους Φοίνικες, οι οποίοι την ονόμασαν Σέβα (βασιλική πόλη). Αργότερα μετονομάστηκε Cirta, όταν ήταν μέρος του βερβερικού βασιλείου της Νουμιδίας, πάνω από 2.000 χρόνια πριν. Οφείλει το σημερινό όνομά της στον Μέγα Κωνσταντίνο. 
Πολλοί πολιτισμοί πέρασαν από την Κωνσταντίνη.  Φοίνικες, Ρωμαίοι, Οθωμανοί, Γάλλοι έφτιαξαν μεγαλοπρεπή, αλλά αταίριαστα αρχιτεκτονήματα. Άφησαν όμως λίγα ίχνη επειδή τα παλιά κτίρια γκρεμίζονταν και κτίζονταν στη θέση τους καινούργια.
Φωτογραφία Scott Holcomb
Ο Αλγερινός ποιητής Malek Haddad, που γεννήθηκε το 1927 στην Κωνσταντίνη, έγραψε για την πόλη του: "Δεν γνωρίζεις την Κωνσταντίνη. Παρουσιάζεται μόνη της και εσύ την χαιρετίζεις. Αποκαλύπτει τον εαυτό της κι εμείς ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλον". 
Φωτογραφία Alaa Benz
Φωτογραφία Groundhopping Merseburg
Πηγή φωτογραφίας
Φωτογραφία Alaa Benz
Φωτογραφία Cybjorg
Φωτογραφία Groundhopping Merseburg
Φωτογραφία Groundhopping Merseburg
Φωτογραφία velobistrotdodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...