Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ráquira - η πόλη των κεραμικών

Η Ráquira είναι μια μικρή και ήρεμη πόλη της Κολομβίας. Είναι διάσημη για τα κεραμικά της και θεωρείται η πρωτεύουσα των κεραμικών στην Κολομβία. Σε αυτή την πόλη των 2.000 κατοίκων περισσότερες από 500 οικογένειες εργάζονται στις βιοτεχνίες των κεραμικών. Όλοι τους, μαζί με τους εκατό δασκάλους της τέχνης και πολλούς μαθητευόμενους είναι υπερήφανοι για τα μοναδικά και εξαιρετικής ποιότητας χειροτεχνήματά τους.   
Η πόλη καλωσορίζει τον επισκέπτη με τα πολύχρωμα βαμμένα καταστήματά της, με τις περίτεχνα ζωγραφισμένες προσόψεις τους, μικρές βιοτεχνίες κεραμικών και άλλα. Οι στοίβες των κεραμικών δημιουργούν μια όμορφη και φιλόξενη εικόνα. Εδώ μπορεί κανείς να βρει τα πάντα - από κεραμικά μπολ, βάζα και πιάτα με παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Επίσης, μπορεί να παρακολουθήσει την εργασία των τεχνιτών σε ένα από τα πολυάριθμα εργαστήρια.  
Η Ráquira είναι περισσότερο γνωστή για τα κεραμικά αγγεία της, είναι όμως επίσης αναγνωρισμένη για την υψηλή ποιότητα των υφαντών, μάλλινων και υφασμάτινων προϊόντων. Το κολομβιανό πόντσο ruana είναι ένα προϊόν που κατασκευάζεται από μαλλί προβάτων, υψηλής ποιότητας. Η τέχνη για τη δημιουργία του έχει περάσει από γενιά σε γενιά, εδώ κι εκατοντάδες χρόνια και ακόμα και σήμερα φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο, παραδοσιακά στον αργαλειό. Αιώρες, υφαντές τσάντες, καλάθια, κοσμήματα και ξυλόγλυπτα είναι μερικά ακόμα από τα είδη που προσελκύουν τον επισκέπτη να αγοράσει, με τις λογικές τιμές τους.
Σήμερα, χάρη σε μια τεράστια ποικιλία  κεραμικών και μια αναγνωρισμένη σχολή που εκπαιδεύει τους μελλοντικούς τεχνίτες, το πολύχρωμο χωριό Ráquira έχει γίνει η βιοτεχνική πρωτεύουσα της Κολομβίας.
Πηγές 1 2 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...