Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Το καμπαναριό μέσα στη λίμνη

Αν τύχει ποτέ να ταξιδέψετε στη Ρωσία, στον ποταμό Βόλγα, τότε επισκεφτείτε την πόλη Kalyazin. Είναι μια μικρή πόλη με πληθυσμό περίπου 14.000 ανθρώπους. 
Τι το ιδιαίτερο έχει;;
Εκεί, στη μέση μιας τεχνητής λίμνης, στέκεται ένα νεοκλασικό καμπαναριό, σε ύψος 74,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού.
Φωτογραφία Luciano
Το καμπαναριό αυτό χτίστηκε το 1796-1800 και ήταν της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, που χρονολογείται από το 1694. Από τις 12 καμπάνες του η μεγαλύτερη ζύγιζε περίπου 17.000 κιλά.
Το 1939, ο Στάλιν ήθελε να κατασκευάσει ένα υδροηλεκτρικό φράγμα, που ονομάστηκε Reservoir Uglich. To Reservoir Uglich δημιουργήθηκε προς όφελος των μεταφορών, της ενέργειας και της παροχής νερού.
Φωτογραφία  Colin Stephenson2008
Η κατασκευή του όμως έθαψε στην κυριολεξία χρόνια ιστορίας, αφού η εκκλησία πλημμύρισε και θάφτηκε κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης. Η πόλη Kalyasin μεταφέρθηκε σε ψηλότερο σημείο και το καμπαναριό έμεινε να στέκει περήφανο, πάνω από τα νερά της λίμνης.
Έγινε έτσι αντικείμενο τουριστικού ενδιαφέροντος, θυμίζοντας στους κατοίκους της πόλης αλλά και στους επισκέπτες την ιστορία του.
Φωτογραφία  J. Chou
Φωτογραφία  peterdanilov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...